Καταλήψεις σε Πάντειο και Γεωπονικό

Καταλήψεις σε Πάντειο και Γεωπονικό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς να έχουν προς το παρόν μαζικότητα και διάρκεια, οι φοιτητικοί σύλλογοι των ΑΕΙ προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των σχεδίων του υπουργείου Παιδείας για αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του συλλόγου της Νομικής Αθηνών για διήμερη κατάληψη στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, από χθες έως και αύριο υπάρχει κατάληψη και στο Πάντειο και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

Στο Πάντειο οι φοιτητές αποφάσισαν κινητοποίηση για σήμερα στις 12 το μεσημέρι μαζί με τους άλλους φοιτητικούς συλλόγους και συμμετοχή στην ευρύτερη κινητοποίηση συνδικάτων σήμερα το απόγευμα κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, που ψηφίζεται στη Βουλή. Η νέα γενική συνέλευση των φοιτητών του Παντείου έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη 30/10.

Με το ίδιο πλαίσιο, κατάληψη αποφάσισε και ο φοιτητικός σύλλογος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ο οποίος θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεξετάσει τη στάση του την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. Οι φοιτητές που στηρίζουν το πλαίσιο των καταλήψεων ανήκουν σε αριστερές παρατάξεις και στις συνελεύσεις τάσσονται κατά της κατάργησης του ασύλου, αλλά και κατά μέτρων που έχει εξαγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως η θέσπιση ανώτατου ορίου σπουδών και η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών.

Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, επισημαίνει ότι θα προβλεφθούν μεταβατικές διατάξεις για τους νυν φοιτητές, ώστε να πάρουν το πτυχίο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή