Κατέθεσε η τέως γενική επιθεωρήτρια για τη Novartis

Κατέθεσε η τέως γενική επιθεωρήτρια για τη Novartis

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της επεισοδιακής έναρξης της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και στο πλαίσιο των εισαγγελικών ερευνών που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, για το αν και πώς στήθηκε σκευωρία για την ενοχοποίηση πολιτικών, κατέθεσε χθες στον Αρειο Πάγο η τέως γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, πρόσωπο που είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε κρίσιμες υποθέσεις και έχαιρε της εκτίμησης του Μεγάρου Μαξίμου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Μαρία Παπασπύρου κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Λάμπρο Σοφουλάκη σχετικά με όσα έχει ήδη αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ότι έλαβε μέρος σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου είχε καταβληθεί προσπάθεια απομακρύνσεως της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, προκειμένου να μειωθεί η επιρροή του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στους χειρισμούς για την υπόθεση της Novartis.

Κατά πληροφορίες, η τέως γενική επιθεωρήτρια αρνήθηκε το γεγονός αυτό και στην κατάθεσή της παρέσχε πληροφορίες για τους εισαγγελικούς χειρισμούς, ενώ δεν αναφέρθηκε σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Μετά την κατάθεσή της, ενδεχομένως να κληθεί να εξεταστεί ως μάρτυρας ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος φέρεται, κατά τις καταγγελίες Αγγελή, να μετέσχε στην επίμαχη σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κληθούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στο κουβάρι της υπόθεσης από τους αποκαλούμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Και ενώ οι έρευνες του Αρείου Πάγου συνεχίζονται –και θα συνεχιστούν– παράλληλα με τις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής, που διερευνά ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του Ανδρέα Λοβέρδου για εξαίρεση από τους χειρισμούς της υπόθεσης της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Οι δικαστές δέχθηκαν τη σχετική εισαγγελική εισήγηση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σπανιότατα, αν όχι ελάχιστες φορές, έχει γίνει δεκτή αίτηση εξαίρεσης κατά εισαγγελικού ή δικαστικού λειτουργού. Πάντως, μετά την απόρριψη του αιτήματος Λοβέρδου, η εισαγγελέας Τουλουπάκη, που ελέγχεται ποινικά και πειθαρχικά, παραμένει στη θέση της, τουλάχιστον προς το παρόν και έως ότου οι σχετικές έρευνες καταλήξουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή