Μαθήματα υπολογιστών για την τρίτη ηλικία

Μαθήματα υπολογιστών για την τρίτη ηλικία

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών για ανθρώπους τρίτης ηλικίας διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από τις 11 Νοεμβρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη. «Στόχος των συγκεκριμένων μαθημάτων είναι η εξοικείωση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην ψηφιακή τεχνολογία», είπε ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. «Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε το δικαίωμά τους στη γνώση και στην πληροφόρηση, χωρίς αποκλεισμούς. Ο αριθμός των ψηφιακά υπερηλίκων δεν είναι ανέφικτο να μειωθεί. Η γνωριμία τους με τη διαδικτυακή τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογική και νοητική ευεξία τους. Ερευνες έχουν δείξει ότι το «σερφάρισμα» βοηθά στην αναδιοργάνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και μπορεί, όχι μόνο να επιβραδύνει, αλλά και να αποτρέψει τη γεροντική άνοια. Ως δημοτική αρχή, προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και να δημιουργούμε ευκαιρίες για δημιουργικότητα και επικοινωνία», κατέληξε ο κ. Ιωακειμίδης.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών απευθύνεται σε όσους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι συμμετέχοντες, εκτός από τις βασικές λειτουργίες του κομπιούτερ, θα μάθουν και πώς να πλοηγούνται με ασφάλεια στο Διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα. Η συμμετοχή είναι, φυσικά δωρεάν, ωστόσο απαιτείται η δήλωση προεγγραφής που μπορεί να γίνει στον χώρο της βιβλιοθήκης (Μπιχάκη 15). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή