Μπαζάρ ενίσχυσης σωματείου για τα παιδιά

Μπαζάρ ενίσχυσης σωματείου για τα παιδιά

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τους μεγάλους, γευσιγνωσία κρασιών, ξενάγηση στο οινοποιείο, στον αμπελώνα και στα μελίσσια, περιήγηση στο κτήμα, στον ελαιώνα, στον βιολογικό λαχανόκηπο και στον ορνιθώνα. Για τους πιτσιρικάδες, adventure playground με τραμπολίνο, αναρρίχηση και τοξοβολία, παιχνίδια στον κήπο, εργαστήριο με κατασκευές και κυνήγι θησαυρού, βόλτες με πόνι, face painting και πολλά άλλα. Μια αξέχαστη ημέρα για μικρούς και μεγάλους, που θα τους φέρει σε επαφή με τη φύση, έχει προετοιμάσει το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, με την ευκαιρία της γιορτής του Αη Γιώργη του Μεθυστή, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Απώτερος στόχος της εκδήλωσης, μέσω του καθιερωμένου φιλανθρωπικού μπαζάρ, η ενίσχυση του σωματείου Αντιμετώπιση του Παιδικού Τραύματος, που έχει ως στόχο τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Τα τελευταία εννέα χρόνια, το σωματείο έχει βοηθήσει 53 νοσοκομεία και κέντρα υγείας, δημιουργώντας 29 τμήματα επειγόντων περιστατικών, αναβαθμίζοντας 21 παιδιατρικές κλινικές και οκτώ παιδιατρικά ιατρεία και εξοπλίζοντας 4 ΜΕΘ, προσφέροντας συνολικά 902 μηχανήματα σε παιδιατρικά τμήματα νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Επίσης, έχει εκπαιδεύσει 1.641 γιατρούς στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και έχει ενημερώσει 46.614 παιδιά και 3.090 γονείς και εκπαιδευτικούς για την πρόληψη των παιδικών ατυχημάτων.

Μπαζάρ ενίσχυσης σωματείου για τα παιδιά-1

Συνολικά, από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν ωφεληθεί από το έργο του σωματείου περισσότερα από 700.000 παιδιά. Στο bazaar του Κτήματος Κοκοτού συμμετέχουν περισσότερες από 30 οικοτεχνίες και μικρές επιχειρήσεις, από τις οποίες οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν, από κεραμικά και χειροποίητα γλυκά μέχρι πλεκτά και κοσμήματα.

Την προσπάθεια του Κτήματος ενισχύουν και φέτος εθελοντικά μαθητές και μαθήτριες σχολείων. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, θα διατίθενται μικρά λεωφορεία που θα πραγματοποιούν συνεχώς δρομολόγια από το σημείο στάθμευσης μέχρι το Κτήμα. Η είσοδος για τους ενήλικες είναι 2 ευρώ (το σύνολο των εσόδων θα προσφερθεί στο σωματείο). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή