Καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο μετά από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

Καταδίωξη με πυροβολισμούς στον Ασπρόπυργο μετά από διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης

Στη σύλληψη δύο ατόμων που πραγματοποίησαν διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στη Λεωφόρο Αρτέμιδος στη Λούτσα κατέληξε η καταδίωξη που έγινε τα ξημερώματα στον Ασπρόπυργο.

Ειδικότερα, στις τέσσερις και μισή άγνωστοι δράστες εμβόλισαν με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείου και αφού έκλεψαν κοσμήματα έφυγαν με το αυτοκίνητό τους.

Το όχημα εντοπίστηκε μισή ώρα αργότερα, στις πέντε το πρωί στην έξοδο της Αττικής Οδού στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Αστυνομικής Επιχείρησης Δυτικής Αττικής, οι οποίοι συνέλαβαν τους επιβάτες. 

Ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες, κάποιοι Ρομά από τον καταυλισμό, που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, απείλησαν τους αστυνομικούς με όπλα κι αυτοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες η αστυνομία προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με τη δράση πέντε Αλβανών Ρομά που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας και οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέρρηξαν περισσότερα από 20 καταστήματα στην Αττική από τις αρχές του χρόνου.

Ανάμεσά τους ήταν και δύο ανήλικοι, ηλικίας 17 ετών. Κατά την προσφιλή πρακτική τους, έκλεβαν αυτοκίνητα με τα οποία εμβόλιζαν και –δίχως υπερβολή– κατεδάφιζαν τις προσόψεις καταστημάτων. Στη συνέχεια αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους προϊόντα και χρήματα που υπήρχαν στις ταμειακές μηχανές και διέφευγαν είτε με το ίδιο όχημα είτε με άλλο, επίσης κλεμμένο, που είχαν παρκάρει προσωρινά σε κοντινή απόσταση.

Οι συλληφθέντες έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες και μάλιστα οι τέσσερις από αυτούς βρίσκονταν εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους. Ως μέλος της σπείρας κατηγορείται ένας ακόμη Αλβανός Ρομά, που εκτίει ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για ληστεία. Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου, για παράδειγμα, τα μέλη της σπείρας είχαν κλέψει μια Mustang μοντέλο του 1967, με την οποία είχαν εμβολίσει τη βιτρίνα καταστήματος ηλεκτρονικών ειδών στην οδό Πέτρου Ράλλη. Πρόλαβαν να αρπάξουν τρεις κονσόλες playstation προτού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και υποχρεωθούν να τραπούν σε φυγή.