«Ασφυκτική» κριτική Ν.Δ. στα της Παιδείας

«Ασφυκτική» κριτική Ν.Δ. στα της Παιδείας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη, ουσιαστική και συνεχής κριτική για όλα τα ζητήματα της Παιδείας ζήτησε να ασκείται στην κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση τονίσθηκε ότι η αδράνεια του υπουργείου Παιδείας για σημαντικά εκπαιδευτικά ζητήματα απαιτεί οξεία αντιπολίτευση, τα πυρά της οποίας αναμένεται -για επικοινωνιακούς λόγους- να εστιάζονται κάθε φορά σε συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. K. Καραμανλής τόνισε ότι «η παιδεία αποτελεί εν δυνάμει στρατηγικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και πρόκειται για την υπ’ αριθμόν ένα ουσιαστική διαρθρωτική αλλαγή».

Ηδη τα προβλήματα είναι μεγάλα, με μεγαλύτερο τα κενά σε προσωπικό και τις ελλείψεις σε βιβλία. Σύμφωνα με πληροφορίες, νέες πιστώσεις για διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να χορηγηθούν, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο εάν θα καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ακόμη και μετά τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα, όπως δήλωσε κατά τη λήξη της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, υπάρχουν 2.530 κενές θέσεις εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ η διανομή των βιβλίων συνεχιζόταν έως χθες στα γυμνάσια και στα λύκεια ενώ στα δημοτικά υπάρχει έλλειψη των βιβλίων της μουσικής και της ξένης γλώσσας.

Πρόσθεσε, δε, ότι λείπουν από τα Τεχνολογικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια 66 τίτλοι βιβλίων. Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι παρά την εκ του Συντάγματος διακήρυξη για δωρεάν παιδεία, οι δαπάνες των νοικοκυριών στα φροντιστήρια προσεγγίζουν τα 773 δισ. δρχ. ετησίως.

Τέλος, η Ν.Δ. θα στηρίξει την πρόταση για τη δημιουργία πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη για σπουδές για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή