Έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη για ζευγάρι λύκων που κινούνται στα περίχωρα

Έκτακτα μέτρα στην Κοζάνη για ζευγάρι λύκων που κινούνται στα περίχωρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άμεσα διαχειριστικά μέτρα για την απομάκρυνση ενός ζευγαριού λύκων, που έχουν εντοπιστεί να κινούνται στα περίχωρα του δήμου Κοζάνης, αποφάσισε στη συνεδρίασή του το συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση περιστατικών επαφής ζώων αγρίας πανίδας με ανθρώπους.

Τα στελέχη της διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης, του δήμου Κοζάνης, της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΛΓΑ και της Κυνηγητικής ομοσπονδίας Μακεδονίας- Θράκης (ΚΟΜΑΘ), αξιολόγησαν τόσο τις αναφορές και μαρτυρίες πολιτών σε περιοχές όπου παρατηρήθηκε παρουσία λύκου, όσο και το φωτογραφικό υλικό και αποφάσισαν ως πρώτο και άμεσο μέτρο τη δημιουργία ενός αφιλόξενου περιβάλλοντος, με αποτρεπτικά μέτρα όχλησης των ζώων.

Επίσης, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης θα απομακρυνθούν όλα τα υπολείμματα τροφής που βρίσκονται γύρω από κάδους απορριμμάτων αλλά και σε σημεία που αφήνουν περίοικοι για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Όπως αναφέρουν οι κτηνίατροι, πρέπει «να αποκλειστεί κάθε δυνατότητα φωλεοποίησης της οικογένειας των λύκων στην περιοχή εξαιτίας του εύκολου τρόπου εντοπισμού τροφής» ενώ έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Κοζάνης στην συγκεκριμένη περιοχή να γίνεται καθημερινά η αποκομιδή των απορριμμάτων, να πλένονται στην συνέχεια οι κάδοι ώστε να είναι καθαροί κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε έχει παρατηρηθεί η παρουσία των λύκων στην περιοχή.

Επίσης οι αρμόδιοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας συνιστούν στους κατοίκους που έχουν κατοικίδια ή οικόσιτα ζώα να τα περιορίσουν σε προστατευμένη περιοχή με καλή περίφραξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή