Φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι: Στο «μικροσκόπιο» το παρελθόν του επιχειρηματία

Φονική ενέδρα στο Χαϊδάρι: Στο «μικροσκόπιο» το παρελθόν του επιχειρηματία

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός έπεσε χθες ο Δημήτρης Μ., ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ. Στη λεωφόρο Αθηνών δέχθηκε καταιγισμό πυρών από ένα πολεμικό όπλο –πιθανόν καλάσνικοφ– με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα. Μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τις απογευματινές ώρες κατέληξε. Η ένοπλη επίθεση έγινε στις 11 το πρωί στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου. Το θύμα οδηγούσε το αυτοκίνητό του, μια γκρι BMW, και σταμάτησε προσωρινά στο φανάρι, όταν οι επιβάτες μιας μοτοσικλέτας τον πλησίασαν από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας και άνοιξαν πυρ εναντίον του. Ηταν δύο, φορούσαν σκούρα ρούχα και κράνη. Από το σημείο της ενέδρας, οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 18 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Παρόντες στο σημείο ήταν και δύο αστυνομικοί, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας και ενεπλάκησαν στο περιστατικό ανοίγοντας πυρ προς το μέρος των δραστών. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκαν και τέσσερις κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, που χρησιμοποίησε ο ένας από τους εκτός υπηρεσίας αστυνομικούς. Οι τελευταίοι, που επέβαιναν σε δύο μηχανές, κατέθεσαν χθες στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ. Υποστήριξαν ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο και ότι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τους δράστες της δολοφονίας πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό. Εξετάζεται, ωστόσο, σοβαρά το ενδεχόμενο να εργάζονταν παράνομα ως φρουροί του 49χρονου επιχειρηματία. Τελικά, ανακοινώθηκε ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη».

Εξάλλου, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Δημήτρης Μ. απασχολούσε συνολικά τέσσερα άτομα στην ασφάλειά του, ενώ πρόσφατα είχε διατυπώσει σε συνομιλητές του τη βούλησή του να προχωρήσει σε θωράκιση του αυτοκινήτου του (σ.σ. εμφανίζεται να ανήκει σε συνεταίρο του) φοβούμενος προφανώς μια εναντίον του επίθεση.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας εξάλλου δεν ήταν άγνωστος στους αστυνομικούς, ούτε όμως και στους κόλπους των επιχειρηματιών της «νύχτας». Το 2016 ενδεικτικά, η αντιπροσωπεία καφέ που διατηρούσε στο Χαϊδάρι είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης. Η έκρηξη είχε σημειωθεί τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, όχι όμως και τραυματισμοί. Παλαιότερα, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί έπειτα από καταγγελία δύο αλλοδαπών γυναικών στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας. Στη δίκη του σε δεύτερο βαθμό τού είχε επιβληθεί εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 7 ετών.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’90 είχε απασχολήσει τις δικαστικές αρχές για πιθανή εμπλοκή του σε υποθέσεις «προστασίας» καταστημάτων και χαρτοπαικτικών λεσχών. Στο επίκεντρο της ίδιας έρευνας είχε βρεθεί και ο Σπύρος Παπαχρήστου, ο  απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου 2018 δολοφονήθηκε έξω από ταβέρνα στα Μεσόγεια. Ο τελευταίος διατηρούσε ισχυρότατα ερείσματα στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε στενές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες αλλά και άτομα από τον χώρο της νύχτας με «βαριά» βιογραφικά. Ο Δημήτρης Μ., θύμα της χθεσινής επίθεσης, περιγράφεται από τους γνωρίζοντες ως «δεξί χέρι» του Σπύρου Παπαχρήστου και το άτομο που κληρονόμησε το δίκτυο των σχέσεων και επαφών του. Εκεί αναμένεται να αναζητήσουν οι αστυνομικοί τις απαντήσεις για το κίνητρο της δολοφονίας του 49χρονου, χθες στο Χαϊδάρι…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή