ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολογείται σήμερα ο Ιωάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Απολογείται σήμερα ο Ιωάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με την απολογία του Ιωάννη Λαγού, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής που βαίνει προς το τέλος της μετά από τέσσερα χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, και ενώ έχουν ήδη συμπληρωθεί έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που αποτέλεσε και την κορωνίδα στην έκνομη δράση μελών και στελεχών της ΧΑ.

Η απολογία Λαγού είναι η προτελευταία καθώς για τις 6 Νοεμβρίου έχει κληθεί σε απολογία ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κλείνοντας τον κύκλο των απολογιών των πολιτικών στελεχών της ΧΑ που κατηγορούνται ως εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία Λαγού αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναπτύξει σημαντική δράση σε περιοχές του Πειραιά ( Νίκαια και λοιπά) και ο ρόλος του στις οργανώσεις της περιοχής αλλά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αναμένεται να κυριαρχήσουν στις ερωτήσεις του δικαστηρίου αλλά και των λοπών παραγόντων της δίκης.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών το δικαστήριο θα διακόψει προκειμένου οι εισαγγελείς να προετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους και να προτείνουν την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων, αξιολογώντας ένα τεράστιο υλικό που βασίζεται σε μία ογκωδέστατη δικογραφία και σε καταθέσεις μαρτύρων και απολογίες που κράτησαν περί τα τέσσερα χρόνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις αρχές του 2020.