Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, «εξηγήσεις» από ΕΛ.ΑΣ.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, «εξηγήσεις» από ΕΛ.ΑΣ.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους λόγους που η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε επέμβαση εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσε χθες το μεσημέρι ομάδα 40 κουκουλοφόρων, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πλήρης λειτουργία του Πανεπιστημίου την ώρα εκείνη και η παρουσία πολλών ατόμων στους χώρους του, καθιστούσε μη ενδεδειγμένη οποιαδήποτε περαιτέρω επιχειρησιακή ενέργεια».

Τα επεισόδια ξέσπασαν στη 1 μ.μ., όταν άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κράνη βγήκαν από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Στη θέα των αστυνομικών που έφτασαν στο σημείο οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον τους. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, υποχρεώνοντας τους «μπαχαλάκηδες» να μπουν στο πανεπιστήμιο. Σταδιακά τα επεισόδια εκτονώθηκαν και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη λεωφόρο Πατησίων που είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε στις 3 μ.μ.. Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι νεαροί πέταξαν φέιγ βολάν και ανάρτησαν ένα πανό με συνθήματα για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Χιλή.

Στο μεταξύ, «παρέμβαση» στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» πραγματοποίησαν, χθες, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σε κείμενό τους στο Διαδίκτυο ανέφεραν ότι η χθεσινή δράση τους έγινε, μεταξύ άλλων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων «που έχει πέσει θύμα απειλών και συκοφαντίας του διοικητή». Τα μέλη της ομάδας αξιοποίησαν τη συγκυρία για να προπαγανδίσουν, μέσω του ίδιου κειμένου, το διήμερο «ανοιχτής απεύθυνσης» που έχει προγραμματιστεί για το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο «Εμπρός». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή