Συνάντηση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ

Συνάντηση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ, Γκρέγκορι Φλέγκερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενδυνάμωση των σχέσεων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με ακαδημαϊκά ιδρύματα των ΗΠΑ, με επίκεντρο την ανταλλαγή Ελλήνων και Αμερικανών φοιτητών, την ανάπτυξη της έρευνας και τη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτριος Στ. Κωβαίος, στην Πρυτανεία, με τον γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ -τονίζεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου- δήλωσε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο των νέων πρυτανικών αρχών η ενίσχυση των ακαδημαϊκών συμφωνιών συνεργασίας με πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ίδρυση του Παραρτήματος του Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας (ΣΝΕΓ) του ΑΠΘ στο Πανεπιστήμιο Delaware, που έχει ως στόχο την επιμόρφωση και πιστοποίηση των εκπαιδευτών της ελληνικής ως ξένης γλώσσας στις ΗΠΑ.

Ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο οι ανταλλαγές μεταξύ των φοιτητών και να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στον τομέα της βιομηχανικής έρευνας.

Ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στις υφιστάμενες συνεργασίες του Προξενείου με συγκεκριμένα τμήματα και πανεπιστημιακές μονάδες του ΑΠΘ και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε όλα τα θέματα που αφορούν την ενδυνάμωση των σχέσεων του ΑΠΘ με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα των ΗΠΑ. Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Ελένη Μπαξεβανίδου και η υπεύθυνη Μορφωτικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Ιωάννα Κουτσουνάνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή