«Δούρειος Ιππος» για ασφάλεια 2004

«Δούρειος Ιππος» για ασφάλεια 2004

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στο 2004 άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα άσκηση ασφαλείας με την κωδική ονομασία «Δούρειος Ιππος». Η άσκηση πραγματοποιείται επί χάρτου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και σε αυτή συμμετέχουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, του Λ.Σ. και στελέχη της ΕΥΠ και του ΕΚΑΒ. Συμμετέχουν, επίσης, ως παρατηρητές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και ανώτατα στελέχη της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, της Εισαγγελίας, του Συνηγόρου του Πολίτη, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Ολυμπιακής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Στόχος της άσκησης είναι να δοκιμασθούν επί χάρτου τα σχέδια ασφαλείας και οι διαδικασίες συντονισμού, διοίκησης και ελέγχου αντιμετώπισης πραγματικών περιστατικών. Εκτός από τις ασκήσεις επί χάρτου θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με συμμετοχή δυνάμεων ευρείας κλίμακας, με προσομοίωση πραγματικών περιστατικών. Σε αυτές θα κληθούν να λάβουν μέρος ακόμη και δημοσιογράφοι.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση από ομάδα των ΕΚΑΜ. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν το δράστη, να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Αμέσως μετά τη σύλληψη, ο Αντωνιάδης μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό, προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή