Ελληνικά F-16 πάνω από Κυπριακά νερά

Ελληνικά F-16 πάνω από Κυπριακά νερά

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ελληνικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης (Ακρωτήρι Σούδας) συνόδευσαν αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 που κάνει αποστολή στη Συρία και πέταξαν πάνω από την Κύπρο, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αμερικανικής άσκησης με την ονομασία «Global Thunder 20». 

Το B-52 μαζί με τα συνοδευτικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και τα δύο ελληνικά, πέταξε βορείως της Κύπρου, η αμερικανική αποστολή συνέχισε προς τη Συρία και τα ελληνικά F-16 έστριψαν και μέσω FIR Λευκωσίας επέστρεψαν στην Ελλάδα. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί ζητούν την συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών προς την περιοχή.

Στην αποστολή συμμετέχουν εκτός από τα ελληνικά F-16 και αμερικανικά F-35. Το B-52 απογειώθηκε από την αμερικανική αεροπορική βάση του Φέρφορντ (Fairford) στην Αγγλία και τα δύο ελληνικά F-16 το παρέλαβαν στα δυτικά όρια του ελληνικού FIR στο Ιόνιο.

Πρόκειται για επίδειξη προβολής ισχύος στη Συρία. 

Η αμερικανική διοίκηση αεροπορίας Ευρώπης έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη «Global Thunder 20» θα συμμετάσχουν B-52, B-2 και 4ης και 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή