Αγρια συμμορία και ρώσικη ρουλέτα

Αγρια συμμορία και ρώσικη ρουλέτα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συμμορία αδίστακτων αλλοδαπών κακοποιών που είχε διαπράξει ληστείες τραπεζών, μέλος της οποίας δολοφονήθηκε πρόσφατα σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, εξάρθρωσε τις τελευταίες μέρες η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο από τα μέλη της συμμορίας, τον Γεωργιανό Ταμάζ Βαζάιντι. 44 ετών και τον υπήκοο Ουζμπεκιστάν Μιχαήλ Κοσλόβ. 34 ετών. Ο Γεωργιανός φέρεται ως ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Λευκορώσου Ντανίλα Ζάιτσεβ. το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου, τυλιγμένο σε χαλί και τραπεζομάντηλο(!) στο πεζοδρόμιο μιας μικρής οδού στην περιοχή Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης.

Ανακρινόμενος ο κακοποιός. αρχικά εμφάνισε κάποιο άλλοθι και στη συνέχεια επιχείρησε να παρουσιάσει ως ατύχημα το θάνατο του 29χρονου Λευκορώσου υποστηρίζοντας ότι συνήθιζαν να ποντάρουν τα μερίδια μετά τις ληστείες των τραπεζών σε ρώσικη ρουλέτα και σ’ ένα τέτοιο «παιχνίδι» ο συνεργάτης του έχασε την ζωή του.

Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, δεν έπεισε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς πιστεύουν ότι το θύμα αιφνιδιάστηκε και πυροβολήθηκε στον κρόταφο από κοντινή απόσταση, εκτίμηση την οποία είχε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή και ο ιατροδικαστής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αυτοπυροβολήθηκε. Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας κ. Γ. Κοκκίνη, δράστης και θύμα έμεναν στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Πτολεμαίων, αλλά είχαν συχνά προστριβές. Εκεί έγινε ο φόνος (βρέθηκαν ίχνη αίματος και το σημείο που κατέληξε η σφαίρα) και στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το πτώμα στο κοντινό δρομάκι όπου το εγκατέλειψε στο πεζοδρόμιο.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, το θύμα και ο 34χρονος Κοσλόβ είχαν ληστέψει στο υποκατάστημα της Αγροτικής στο Μοσχάτο τον Δεκέμβριο του 2000 και άλλα 7 υποκαταστήματα διαφόρων τραπεζών στη Θεσσαλονίκη το 2001.

Συνολικά οι τρεις κακοποιοί είχαν αρπάξει από τις τράπεζες περισσότερα από 83 εκατομμύρια δραχμές. Σε έρευνα που έγινε στα διαμερίσματα όπου διέμεναν και στα διαμερίσματα γυναικών με τις οποίες συνδέονταν βρέθηκαν ρούχα, παπούτσια και γυαλιά που είχαν χρησιμοποιήσει για τη διάπραξη των ληστειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή