Μια λαμπρή επίδειξη μόδας έγινε στην Αθήνα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοχαράκη

Μια λαμπρή επίδειξη μόδας έγινε στην Αθήνα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοχαράκη

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εξωτερικό η μόδα είναι η καλύτερη φίλη των μουσείων. Εδώ και δεκαετίες διοργανώνονται επιδείξεις για να ενισχυθούν οικονομικώς πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς η τέχνη και η υψηλή ραπτική είναι, στην ουσία, συγκοινωνούντα δοχεία. Την Τετάρτη που μας πέρασε έγινε ένα ωραίο ντεφιλέ στην Αθήνα για τη στήριξη του Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Με τίτλο «Ιn Fashion We Art» η πρωτοβουλία του Χάρη Τσιμόγιαννη και της Boutique New Image, έφερε δεκάδες εκλεκτούς προσκεκλημένους στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» σε μια βραδιά με εντυπωσιακά ενδύματα.

Παρουσιάστηκαν δημιουργίες των σχεδιαστών Zuhair Murad, Ralph & Russo, Jitrois, Vicedomini, Edward Achour και Ungaro σε μια εκδήλωση που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Ολα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για τους σκοπούς του μουσείου, που είναι από τα πιο δραστήρια στα εικαστικά και στη μουσική.

Μια λαμπρή επίδειξη μόδας έγινε στην Αθήνα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοχαράκη-1

Στιγμιότυπο από την εντυπωσιακή επίδειξη που έγινε την Τετάρτη.

Ο Βασίλης Θεοχαράκης πήρε πρώτος τον λόγο: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί σήμερα ακόμα μια λαμπρή εκδήλωση προστίθεται στο πλούσιο πρόγραμμα, που εδώ και 12 χρόνια το Ιδρυμά μας έχει προσφέρει, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Εγώ και η σύζυγός μου είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι γιατί με τις δικές μας δυνάμεις και μαζί με την πολύτιμη συμπαράστασή σας καταφέραμε το κοινωφελές πολιτιστικό μας Ιδρυμα αναντίρρητα να αποτελεί μια κυψέλη  πολιτισμού για όλους τους Ελληνες. Χαίρομαι, πολύ όταν σας βλέπω και σας αισθάνομαι κοντά στην τέχνη και στον πολιτισμό, κοντά στην πρόοδο του τόπου μας και των παιδιών μας».

Ο Βασίλης Θεοχαράκης ευχαρίστησε προσωπικά τον Χάρη Τσιμόγιαννη αλλά και τον ζωγράφο Δημήτρη Κούκο, για την προσφορά του ζωγραφικού του έργου «Ακρόπολις», τα έσοδα από την πώληση του οποίου επίσης πήγαν υπέρ των σκοπών του Ιδρύματος. Ο φορέας ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2007. Πολύ γρήγορα έγινε ένα σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής μέσα από σειρά σπουδαίων εικαστικών εκθέσεων με Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες πρώτης γραμμής. Θυμάμαι την αγάπη που έτρεφε για τον χώρο ο Παναγιώτης Τέτσης ο οποίος παρουσίασε εκεί τα τελευταία του έργα, τις θαυμάσιες εκθέσεις του Μαυροΐδη, του Γύζη αλλά και του Παρθένη, του Βολανάκη.

Μια λαμπρή επίδειξη μόδας έγινε στην Αθήνα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοχαράκη-2

Τατιάνα Σπινάρη, Αμαλία Κύρτσου, Τάκης Μαυρωτάς και Αφροδίτη Λίτη.

Δεν είναι τυχαία η αγάπη προς την καλή ελληνική ζωγραφική και τους μεγάλους μαΐστορές της, μιας και ο Βασίλης Θεοχαράκης είναι και ο ίδιος ζωγράφος και μάλιστα υπήρξε μαθητής του Παπαλουκά. Σήμερα εξακολουθεί να ζωγραφίζει καθημερινά έχοντας περάσει την αγάπη για την τέχνη σε ολόκληρη την οικογένειά του.

Εκτός από τους Ελληνες, μέσα σε αυτά τα χρόνια βέβαια είδαμε στο Ιδρυμα και διεθνή ονόματα,  όπως τα αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης  αλλά και στην έκθεση «Πάμπλο Πικάσο – Ζαν Κοκτώ: Οι καινοτόμοι του Μοντερνισμού». Παράλληλα, διοργανώθηκαν δεκάδες συναυλίες, με έμφαση στη μουσική δωματίου και στο πιάνο, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και πολλές παράλληλες δράσεις.

Προσωπικά ξεχωρίζω τη συμβολή του Ιδρύματος σε έναν ακόμα τομέα: την αγάπη για την ποίηση και τον τρόπο που έχει φωτίσει τις ζωές των σπουδαίων μας λογοτεχνών. Πριν από οκτώ χρόνια απολαύσαμε το σύνολο του εικαστικού έργου του Ελύτη, δηλαδή υδατογραφίες, τέμπερες και κολάζ που συνδυάστηκαν με τα χειρόγραφα και τα ποιήματά του. Πρόσφατα το Ιδρυμα αφιέρωσε μια ωραία έκθεση στον Γιώργο Σεφέρη, με τις φωτογραφίες του νομπελίστα και έργα καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από την ποίησή του.

Μια λαμπρή επίδειξη μόδας έγινε στην Αθήνα για οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοχαράκη-3

Ο Χάρης Τσιμόγιαννης με τη Μαρίνα Θεοχαράκη στην επίδειξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή