ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινά το «λίφτινγκ» στη Λίμνη του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη

xekina-to-liftingk-sti-limni-toy-agioy-nikolaoy-stin-kriti-2345655

 Στις 20 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση της παρέμβασης που έχει προγραμματιστεί για την Ανατολική πλευρά της Λίμνης Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η αποξήλωση και απομάκρυνση του συνόλου των υπαρχουσών υπαίθριων κατασκευών, η κατασκευή νέων σκιάστρων καθώς και η οργάνωση του χώρου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αγίου Νικολάου, παρουσία των καταστηματαρχών αυτής της πλευράς της λίμνης, αλλά και θεσμικών εκπροσώπων, διατυπώθηκαν κάποιες επιφυλάξεις αναφορικά με την διευθέτηση του χώρου, ενώ από την πλευρά του δημάρχου, εκφράστηκε η διαβεβαίωση ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξουν συμπληρωματικές ενέργειες, αφού όμως πρώτα, εξεταστεί η λειτουργικότητα του χώρου.

Ουσιαστικά -όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός- σύμφωνα με τον σχεδιασμό που θα τηρηθεί απαρέγλιτα, η πλευρά της θάλασσας θα είναι ανοικτή προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους ντόπιους αλλά και στους ξένους επισκέπτες, να περπατούν και να χαίρονται τον τόπο και το περιβάλλον.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 120.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, αναμένεται ν΄ ολοκληρωθεί στην αρχή του νέου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ