Την Τετάρτη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα στην Πάτρα

Την Τετάρτη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα στην Πάτρα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου θα γίνει στο Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας η δίκη του Αρτέμης Σώρρα, για απάτη κατά του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018.

Μαζί του κατηγορούνται κι άλλα 22 άτομα για τα τρισεκατομμύρια δολάρια με τα οποία έπειθαν τους φορολογούμενους ότι θα ξεχρεώσουν τα χρέη τους. Αποτέλεσμα σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα να εξαπατηθούν δεκάδες πολίτες.

Η ζημιά στο Δημόσιο υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έφθασαν τις 348.590 ευρώ, με αυτές στο ΙΚΑ να ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συγκεκριμένες πράξεις – σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου – τον φέρνουν αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή