Γερ. Παπαδόπουλος: Το ρήγμα της Πάρνηθας θα δώσει νέους ισχυρούς σεισμούς

Γερ. Παπαδόπουλος: Το ρήγμα της Πάρνηθας θα δώσει νέους ισχυρούς σεισμούς

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους το ρήγμα που είχε προκαλέσει τον μεγάλος σεισμό της Αθήνας το 1999. Το συγκεκριμένο ρήγμα έχει μήκος 12 χλμ και μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον να δώσει ακόμη μεγαλύτερο σεισμό, έως 6 Ρίχτερ. 

Το ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε το σεισμό των 5.9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ τον Σεπτέμβριο του 1999 κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους προκαλώντας ζημιές 3 δισ. ευρώ.

Το ρήγμα της Φυλής, όπως αποκαλούν οι επιστήμονες το ρήγμα του '99, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο είναι ικανό να δώσει στο μέλλον αντίστοιχο σεισμό ή και λίγο μεγαλύτερο. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ρήγμα αυτό είναι ενεργό και γι αυτό μάλιστα έδωσε το σεισμό του '99 και τον πρόσφατο σεισμό της Μαγούλας. Στο μέλλον θα υπάρξουν κι άλλοι ισχυροί σεισμοί από αυτό το ρήγμα όμως δεν νομίζουμε ότι μπορούν αυτοί οι σεισμοί να γίνουν στο ορατό μέλλον», είπε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Και συνέχισε: «Το δυναμικό του δεν μπορεί να υπερβεί το μέγεθος περίπου 6. Αυτές είναι οι εκτιμήσεις όλων των επιστημόνων και συγκλίνουν. 

Πηγή: skai.gr. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή