Εισαγγελέας: Ο πρώτος αναμάρτητος…

Εισαγγελέας: Ο πρώτος αναμάρτητος…

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την τελευταία φορά που πήγε η Γιαννακοπούλου στο σπίτι του Ανθιμου εκείνος την έδιωξε. Τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση… Η κατηγορουμένη έφυγε σαν πληγωμένο αγρίμι με την απόφαση να σκοτώσει τον Ανθιμο και την επόμενη ημέρα ξύπνησε για να δώσει σάρκα και οστά στην απόφασή της».

Ως μια γυναίκα τυφλωμένη από έρωτα, πάθος και μίσος, αποφασισμένη να σκοτώσει τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη, το αντικείμενο του πόθου της, περιέγραψε χθες ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, την κατηγορούμενη Κάτια Γιαννακοπούλου. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη, τον Ιούλιο του 1997, ωστόσο έκρινε πως η Γιαννακοπούλου έφτασε στο έγκλημα εν βρασμώ ψυχής και ζήτησε να της αποδοθούν επιπλέον τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου αλλά και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Μάλιστα όπως τόνισε προς το δικαστήριο, εάν δεν γίνει δεκτό ότι έφτασε στο έγκλημα εν βρασμώ ψυχής, να αποδοθεί στην κατηγορουμένη μειωμένος καταλογισμός. «Ενα ομαλό ψυχικά άτομο δεν θα διέπραττε ποτέ τέτοιο έγκλημα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες απόρριψης και αποπομπής», είπε. Ως προς τα ελαφρυντικά ο εισαγγελέας ανέπτυξε ως εξής το σκεπτικό του. «Στο πρωτόδικο δικαστήριο τρία μέλη έκριναν πως δεν πρέπει να δοθεί στην κατηγορουμένη το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, επειδή συνήψε ερωτικές σχέσεις με ιερωμένο και δεν ήταν σωστή στην οικογένειά της. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω…», υποστήριξε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Η σχέση μεταξύ της δράστιδος και του θύματος ήταν ερωτική και κυρίαρχο στοιχείο ήταν το σαρκικό. Οταν εκείνος την απέρριψε εκείνη μετατράπηκε σε μαινάδα και ως μαινάς τον πυροβόλησε. Επεκράτησε συναισθηματική τρικυμία…». «Η ψυχραιμία της δείχνει το απύθμενο μίσος της. Ηταν αποφασισμένη να τελειώσει αυτό που είχε ξεκινήσει. Το μίσος που δημιουργήθηκε από τη δική του συμπεριφορά, την κυρίευσε και ήταν αποφασισμένη…».

Τελικά, ύστερα από περίπου τρεις ώρες διαπραγματεύσεων με αντιπροσωπεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, οι «εξεγερθέντες» συμφώνησαν να απελευθερώσουν τους ομήρους και να επαναλάβουν τη Δευτέρα τις διαπραγματεύσεις. Αμέσως επενέβη κλιμάκιο του ΕΕΣ, που ξεκίνησε την αποκατάσταση των καταστροφών, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια δραχμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή