Μετρό: προσοχή στους κουβάδες

Μετρό: προσοχή στους κουβάδες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν σε μια από τις διαδρομές σας με το μετρό βρείτε στο δρόμο για τις αποβάθρες κουβάδες, μην παραξενευτείτε. Μετά τις τελευταίες ισχυρές βροχοπτώσεις, τα «δοχεία συλλογής των σταγόνων του νερού», όπως αποκαλούνται από την εταιρεία «Αττικό Μετρό», κρίνονται πλέον απαραίτητα, αφού οι εισροές υδάτων, λόγω έντονων βροχοπτώσεων, είναι ένα γεγονός με το οποίο πρέπει να συμβιβαστούμε, τουλάχιστον για δύο με τρία ακόμα χρόνια. Στο ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε χθες στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κ. Βάσω Παπανδρέου, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Λεωνίδας Κίκηρας, επισημαίνει ότι παρά την επιλογή ιδιαίτερα αξιόπιστων μεθόδων στεγάνωσης των σταθμών του Μετρό, υπήρξαν περιπτώσεις… αστοχιών. Στις περιπτώσεις αυτές, υπάρχουν εισροές υπόγειων υδάτων, καθώς και διαρροές από ευαίσθητα σημεία ή σημεία διέλευσης αγωγών. Εν ολίγοις, τα τοιχώματα και οι οροφές των σταθμών… στάζουν. Το πρόβλημα είχε εμφανιστεί και πριν από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό. Με κάποιες διορθωτικές επεμβάσεις μέσω τσιμεντοενέσεων ή ρητινενέσεων οι διαρροές σταμάτησαν, αλλά επανεμφανίστηκαν σε άλλες θέσεις. Οι επεμβάσεις συνεχίζονται και, σύμφωνα με τον κ. Κίκηρα, το πρόβλημα θα τεθεί υπό έλεγχο προοδευτικά, με πιθανότητα να ρυθμιστεί οριστικά σε 2-3 χρόνια. Εως τότε… προσοχή στα βήματά μας.

– Το φράγμα της Ραπεντώσας στο Διόνυσο είναι ημιτελές και δεν προσφέρει καμιά προστασία στην περιοχή. Αντιθέτως, εγκυμονεί μεγαλύτερους κινδύνους σε περίπτωση υπερχείλισης του ημιτελούς προφράγματος. Απαιτείται το ταχύτερο δυνατόν, η αποπεράτωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή