Ανοιχτά για το κοινό τα οινοποιεία Βορείου Ελλάδος την Κυριακή

Ανοιχτά για το κοινό τα οινοποιεία Βορείου Ελλάδος την Κυριακή

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 5.000 άτομα περνούν κάθε χρόνο τις πόρτες των οινοποιείων των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»  κατά την ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού, που γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού εορτάζεται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, ενώ στα οινοποιεία του δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» το ωράριο θα διαρκέσει από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Η ημέρα αυτή είναι μια ακόμη αφορμή για να δει από κοντά ο κόσμος τα επισκέψιμα οινοποιεία, να ξεναγηθεί στους χώρους, να μάθει για την καλλιέργεια των αμπελιών και την παραγωγή του οίνου και τους ίδιους τους οινοποιούς και συγχρόνως να γνωρίσει την ευρύτερη περιοχή, συνδέοντας την επίσκεψή του με άλλα σημεία πολιτιστικού και γενικότερα τουριστικού ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνει η  υπεύθυνη επικοινωνίας της ένωσης Οινοποιών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», Αλεξάνδρα Ανθίδου, «είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να απολαύσει τους αμπελώνες και τα χρώματα του φθινοπώρου αλλά και να γευτεί νέες και παλαιότερες σοδειές σε μερικά από τα πλέον αξιόλογα και δημοφιλή οινοποιεία της χώρας. Άλλωστε, θα είναι και εξαιρετική ευκαιρία για τους επισκέπτες να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα πρώτα κρασιά από τον φετινό τρύγο, του 2019, ίσως την καλύτερη χρονιά της δεκαετίας».

Σε όλα τα οινοποιεία θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και οινογευσίες ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή