Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόπηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορούμενων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο, διότι ο ίδιος ήταν εκπρόσωπος και διαχειριστής 600 δις δολαρίων.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2018 στις φυλακές του Κορυδαλλού, δεν παρέστη στη δίκη. Με έγγραφό του που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως « δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου».

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Ο Αρτέμης Σώρρας, ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει χιλιάδες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος 6 χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δώριζε στο ελληνικό δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.

Τον Οκτώβριο του 2014 το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδας ότι τα έγγραφα αυτά είναι προϊόν απάτης, καθώς δεν αποτελούν έγκυρα χρηματοοικονομικά μέσα παροτρύνοντας να απευθυνθούν στις διωκτικές αρχές.

Στις 16 Ιουνίου 2018 ο Αρτέμης Σώρρας συνελήφθη σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Άλιμο.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή