ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενταση και συνθήματα μετά την απολογία Μιχαλολιάκου

Ενταση και συνθήματα μετά την απολογία Μιχαλολιάκου

Ενταση σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Νίκου. Μιχαλολιάκου με μέλη του ακροατηρίου να του φωνάζουν ρυθμικά «δολοφόνε δολοφόνε» και «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Απαντώντας οι υποστηρικτές του Μιχαλολιάκου φώναζαν «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».

Λίγο νωρίτερα ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε την ιδεολογική ταυτότητα της Χ.Α., αλλά απαξίωσε στελέχη του κόμματος του για διάφορες ενέργειες σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το κόμμα δεν είχε έκνομη δράση.

Για την ομιλία του στην Νίκαια, που κατά τον Πατελη προετοίμαζε η τοπική Νίκαιας το βράδυ του φόνου, ο Ν. Μιχαλολιακος ανέφερε πως δεν είχε αποφασίσει κάν αν θα κάνει την ομιλία: «Δίσταζα γιατί ήταν πρόσφατο το επεισόδιο με το πάμε και ήθελα ηρεμία».

Πρ: Την είχατε κλείσει ή όχι την ομιλία;

Μιχ: Δεν έχετε ξανακούσει για πολιτικούς που κλείνουν ομιλίες και μετά τις ακυρώνουν; Δεν ήμουν σίγουρος αν θα πάω.

Ερωτ: Θεωρειτε αξιόπιστη τη δήλωση του Πατελη ότι έστειλε μηνύματα για να μοιράσουν φυλλάδια για την ομιλία του και απαιτούσε να πάει μισή  Τ.Ο. Νίκαιας;

Μιχ: Παράξενο μου φαίνεται,αλλά δεν αποκλείεται.

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα του Ιωάννη Λαγού πριν από την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ (θα φάνε γερό πέσιμο τα κουμμούνια» και άλλα), ο Νίκος Μιχαλολιάκος απάντησε: «Δεν ήξερα τίποτα. Εμένα μου έλεγαν ότι έγινε μια τυχαία συμπλοκή».