Ποιον προτείνει η υπ. Παιδείας για πρόεδρο του ΙΕΠ

Ποιον προτείνει η υπ. Παιδείας για πρόεδρο του ΙΕΠ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κ. Γιάννη Αντωνίου, στυλοβάτη των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, όπως επανιδρύθηκαν το 2011, προτείνει για τη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Ο κ. Αντωνίου σπούδασε στο Φιλοσοφικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστορίας, Φιλοσοφίας των Επιστημών και της Τεχνολογίας από το ΕΜΠ και το ΕΚΠΑ, από όπου έλαβε και το διδακτορικό δίπλωμά του. Εχει θητεία πλέον των 35 χρόνων στην εκπαίδευση. Επιπλέον, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (από το 2011 έως το 2015), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός συνεργάτης στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της υπουργού, στη συνέχεια ακρόασης του προτεινομένου.

Ειδικότερα, ο κ. Αντωνίου συνέπραξε, μεταξύ άλλων, στη σύνταξη του νόμου 3966/11 σχετικά με την ίδρυση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, στη διαμόρφωση των κριτηρίων αξιολόγησης, καθώς και στον σχεδιασμό και στην επιλογή των 60 σχολείων που αποτέλεσαν το δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. Από το 2013 έως το 2015, ως μέλος του Δ.Σ. του ΙΕΠ, είχε ως κύριες αρμοδιότητες τη συγκρότηση επιτροπών για την επεξεργασία του νέου προγράμματος σπουδών του λυκείου και τον σχεδιασμό προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Εχει πολυετή θητεία στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, διευθυντής στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών (2007-2015). Στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει εργαστεί μεταξύ των ετών 1976-1982 και 2015-2017. Εχει επίσης πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.

Το ΙΕΠ θα έχει βαρύ έργο το επόμενο διάστημα, καθώς, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, θα προωθηθούν η αναβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (και η επιλογή του κ. Αντωνίου δείχνει τη σαφή πολιτική βούληση της κ. Κεραμέως στο θέμα αυτό), νέα προγράμματα σπουδών, καθώς και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή