Λάθος του υπουργείου Παιδείας – Ανέστειλε τμήμα που ήδη λειτουργεί

Λάθος του υπουργείου Παιδείας – Ανέστειλε τμήμα που ήδη λειτουργεί

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελικά η «Ορθή Επανάληψη» ήταν… λάθος. Χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα τμήματα των οποίων τη λειτουργία «παγώνει». Επρόκειτο να λειτουργήσουν κάποια το 2020 και άλλα το 2021. Ο αρχικός αριθμός που έδωσε το υπουργείο ήταν 37. Σε νέα ανακοίνωσή του, με τίτλο «Ορθή Επανάληψη» ανέβασε τον αριθμό σε 38, προσθέτοντας το τμήμα Τουρισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε αντιληπτό αυτό από την ηγεσία του πανεπιστημίου υπήρξε ξάφνιασμα, καθώς το τμήμα ήδη λειτουργεί. Η ηγεσία του Ιονίου Πανεπιστημίου ενημέρωσε αρμοδίως το υπουργείο Παιδείας, στελέχη του οποίου μιλούν για λάθος εκ παραδρομής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφεται από την πρόεδρο του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αδαμαντία Πατέλη, η πρυτανική αρχή επικοινώνησε με  τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, και «η προσθήκη του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου στη λίστα των 38 τμημάτων των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται από το Υπουργείο Παιδείας έχει γίνει εκ παραδρομής. Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τμήματα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά.

Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι νεοσύστατο και λειτουργεί ήδη με εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή