Διεθνές Βραβείο στην καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντ. Μοροπούλου για το έργο της στον Πανάγιο Τάφο

Διεθνές Βραβείο στην καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντ. Μοροπούλου για το έργο της στον Πανάγιο Τάφο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παιδιά «θαύματα», νέοι άνθρωποι και σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσα τους και μία Ελληνίδα, που διακρίθηκαν για τα επιτεύγματα τους σε διαφορετικούς τομείς δράσης και προσφέρουν στην ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό, τιμήθηκαν χθες για το έργο τους, από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca 2019, έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως που στηρίζεται στις αρχές του εθελοντισμού, στις αξίες και τα ιδεώδη, στην αγάπη και την φιλία των λαών.

Η λαμπρή τελετή της 18ης απονομής των Διεθνών Βραβείων έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στην πόλη του Βατικανό.

Το βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων, που δίδεται για πρώτη φορά από τα Sciacca, απονεμήθηκε στην αντιπρύτανη και καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου για την μελέτη και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού και στην συνέχεια μελετήθηκε με τις πιο σύγχρονες τεχνικές η ιστορία, η μορφολογία και τα υλικά του μνημείου. Οι εργασίες διήρκησαν 8 μήνες και όπως είπε η κ. Μοροπούλου μελετήθηκε για πρώτη φορά η ιστορία του Πανάγιου Τάφου.

"Το ΕΜΠ και η Ελλάδα βρίσκονται στην διεθνή πρωτοπορία της τεχνογνωσίας και υψηλής τεχνολογίας σήμερα, στην ψηφιακή εποχή όπου μπορεί διεπιστημονικά να εναρμονίσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό μέσο, όλα τα δεδομένα της Αρχιτεκτονικής, Γεωμετρικής, Νομοστατικής και να τα διαχειριστεί με τρόπο ακριβή και χρονικά και οικονομικά με αποτέλεσμα την δομική ακεραιότητα των μνημείων τον απόλυτο σεβασμό και την ανάδειξη των αξιών". Η κ. Μοροπούλου αναφέρθηκε στην "ιδιαίτερη και μοναδική " στιγμή που ανοίχθηκε ο Πανάγιος Τάφος. "Αισθανόμασταν ενώπιος ενωπίω. Αυτός ο Τάφος είναι ζωντανός, είναι ένα μνημείο που μιλάει με όλη την ανθρωπότητα".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή