ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση Novartis: Δίωξη για Λοβέρδο παρήγγειλε η Τουλουπάκη

ypothesi-novartis-dioxi-gia-loverdo-pariggeile-i-toyloypaki-2347105

Παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου έδωσε σήμερα η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για το αδίκημα της δωροδοκίας, μετά την απόφαση της Βουλής, που ελήφθη με πρωτοβουλία του κ. Λοβέρδου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει χρήση των ευχερειών που του παρέχει ο νόμος.

Η παραγγελία εδόθη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα που ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών και την ανάληψη από εμπειρότερους δικαστές του συνόλου της υπόθεσης για τη Novartis, περιλαμβανομένου και του πακέτου με τους πολιτικούς που χειρίζεται ακόμα η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του κ. Λοβέρδου, που είναι τυπική πλέον, αφού η παραγγελία του εισαγγελέα πάντα εκτελείται, και εφόσον στο μεταξύ συγκληθεί η Ολομέλεια των εφετών και η περίπτωση Λοβέρδου θα πάει στο εφετείο και θα απασχολήσει τον ή τους εφέτες που θα οριστούν προκειμένου η υπόθεση της Novartis, που καρκινοβατεί επί τρία και πλέον χρόνια να διεκπεραιωθεί σύντομα, όπως άλλωστε ζητά με το έγγραφο του και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.