Πρύτανης ΕΜΠ: Η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη

Πρύτανης ΕΜΠ: Η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Βαίνει εκτονούμενη» η κατάσταση στο Πολυτεχνείο, σχετικά με τους πρόσφυγες που κατέφυγαν χθες εκεί για να βρουν στέγη, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ανδρέα Μπουντουβή.

Όπως ενημέρωσε νωρίτερα σήμερα, υπήρξε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ώστε να βρεθούν καταλύματα κατάλληλα για τους ανθρώπους αυτούς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες το βράδυ 20 άτομα, μεταξύ των οποίων μερικά μικρά παιδιά, εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Αναφερόμενος στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου που αρχίζει αύριο είπε ότι «η προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου θα κριθεί στην πράξη και απαιτεί εγρήγορση, ψυχραιμία και αποτελεσματική συνεργασία όλων των υπευθύνων, από πλευράς πολιτείας και πανεπιστημίου. Η πρόσφατη έκρυθμη κατάσταση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκαλεί δικαιολογημένα φόρτιση και συνεπώς μεγάλη ανησυχία και αναδεικνύει τη σημασία των καλά υπολογισμένων αποφάσεων και κινήσεων όλων των εμπλεκόμενων μερών», πρόσθεσε. Ο πρύτανης τόνισε επίσης ότι «κανείς δεν θέλει το πανεπιστήμιο να κλείνει μερικώς ή ολικώς», καθώς «όταν αυτό συμβαίνει, ο αντίκτυπος στην κοινωνία είναι αρνητικός και οι φοιτητές ζημιώνονται».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή