Γιαννακοπούλου: «Δίκαια τα ισόβια»

Γιαννακοπούλου: «Δίκαια τα ισόβια»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την -κατά γενική ομολογία- ευνοϊκή πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πριν από τρεις ημέρες είχε ζητήσει από τους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Εφετείου να δεχθούν ότι η Κάτια Γιαννακοπούλου δολοφόνησε τον αρχιμανδρίτη Ανθιμο Ελευθεριάδη τον Ιούλιο του 1997 «εν βρασμώ ψυχής», χθες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την έκρινε ένοχη και την καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια δεσμά…

Οσον αφορά τα ελαφρυντικά του μειωμένου καταλογισμού, του πρότερου εντίμου βίου, αλλά και της ειλικρινούς μεταμέλειας που είχε προτείνει ο εισαγγελέας, απερρίφθησαν ομόφωνα από το δικαστήριο, ενώ όσον αφορά το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ένας ένορκος είχε την άποψη ότι έπρεπε να της δοθεί.

Στο άκουσμα της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η Κάτια Γιαννακοπούλου ξέσπασε σε λυγμούς και στη συνέχεια λιποθύμησε. Αμέσως, αστυνομικοί έσπευσαν να την συνεφέρουν και όταν εκείνη ανέκτησε τις αισθήσεις της, έδειχνε σαστισμένη…

«Για μένα είναι δίκαιη η απόφαση του δικαστηρίου, γι’ αυτό που έκανα», είπε, ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στον άνδρα της και στο γιο της. «Εύχομαι να μη μάθουν την ποινή, δεν ξέρω τι θα τους συμβεί. Ο άνδρας μου πρέπει να με ξεχάσει και να κοιτάξει το παιδί μας…».

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο συνήγορος υπεράσπισης της Κάτιας Γιαννακοπούλου κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης εξέφρασε απορία για το πώς είναι δυνατόν να γίνεται σύσκεψη επί τέσσερις ώρες προκειμένου να εκδοθεί μια ομόφωνη απόφαση, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτοδίκως η Γιαννακοπούλου είχε καταδικασθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, ωστόσο ο εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση υπέρ του νόμου και ως εκ τούτου, στο Εφετείο ήταν ορατό το ενδεχόμενο η κατηγορουμένη να βρεθεί αντιμέτωπη με την ισόβια κάθειρξη. Οπως απεδείχθη χθες, τα ισόβια ήταν κάτι παραπάνω από ενδεχόμενο….

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή