Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε μετά από την πορεία του Πολυτεχνείου στην πλατεία Εξαρχείων και την ευρύτερη περιοχή καθώς περίπου 200 άτομα του αντιεξουαστικού χώρου, μετά από την πορεία και την «στάση» μπροστά στη ΓΑΔΑ – συγκεντρώθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί .

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί περιμετρικά της περιοχής ενώ νωρίτερα, σε δύο εφόδους της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες, έγιναν 7 συλλήψεις και 2 προσαγωγές.

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-1

Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στόχευσαν με λέιζερ του αστυνομικούς ενώ έβαλαν φωτιές σε πρόχειρα οδοφράγματα ενώ ομάδες κουκουλοφόρων πέταξαν πέτρες, μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ. 

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-2
Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-3

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών στην προσπάθεια να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους και προχώρησαν σε περισσότερες από 15 προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων. 

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-4

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά από το απόγευμα και μετά – πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο- έγιναν 28 συλλήψεις, ενώ οι αρχές προχώρησαν συνολικά σε 41 προσαγωγές. 

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-5

Όσον αφορά τις συλλήψεις, οι 6 έγιναν σε δώμα κτιρίου στην οδό Σπύρου Τρικούπη στα Εξάρχεια, οι 2 στην οδό Στουρνάρη και οι 20 στην πλατεία Εξαρχείων, μετά τη λήξη των πορειών, για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ενταση, μολότοφ και χημικά στα Εξάρχεια (φωτογραφίες)-6

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή