Πανεπιστήμια: Συνελεύσεις με επεισόδια και ασθενοφόρα

Πανεπιστήμια: Συνελεύσεις με επεισόδια και ασθενοφόρα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακές ήταν οι χθεσινές συνελεύσεις των φοιτητών σε ιδρύματα της Αθήνας. Ενδεικτικά, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, η πρώην ΑΣΟΕΕ) παρενέβησαν εξωπανεπιστημιακοί, που φέρονται ως μέλη του αναρχικού χώρου, με αποτέλεσμα οι συνελεύσεις να διακοπούν και να γίνουν επεισόδια. Μάλιστα, στο Πάντειο εκλήθη ασθενοφόρο για να παραλάβει φοιτητή.

Ειδικότερα στο ΟΠΑ, το οποίο τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας μετά την πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση του στεκιού των αναρχικών σε χώρο του ιδρύματος, η συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των φοιτητών-μελών των κομματικών παρατάξεων. Κάποια στιγμή, στον χώρο εισέβαλαν εξωπανεπιστημιακοί του αναρχικού χώρου. Παριστάμενοι ανέφεραν ότι οι άγνωστοι φώναζαν πως  «εμείς κάνουμε εδώ κουμάντο».

Κατά τη διάρκεια της έντασης που προκλήθηκε, πρωτοετής σηκώθηκε και φώναξε προς τους εξωπανεπιστημιακούς να φύγουν. Τότε, οι τελευταίοι τον προπηλάκισαν. Η συνέλευση διεκόπη, ενώ πανεπιστημιακοί ανέφεραν ότι πολλοί φοιτητές ετάχθησαν κατά της κατάληψης ενώ ετέθη και θέμα για ηλεκτρονική ψηφοφορία. Πάντως, απόφαση για κατάληψη δεν ελήφθη.

Την ίδια στιγμή, στη συνέλευση του Παντείου Πανεπιστημίου η συνέλευση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων. Οταν τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάποιοι άρχισαν να εξαπολύουν ύβρεις και να πετούν μπουκάλια. Μάλιστα, στη συνέλευση φέρεται να είχαν εισέλθει εξωπανεπιστημιακοί – μέλη του αναρχικού χώρου, έχοντας κάποιοι εξ αυτών στα χέρια μαδέρια. Πάνω στην ένταση, ένας εκ των εξωπανεπιστημιακών φέρεται να έπιασε τη φοιτήτρια της ΔΑΠ από τον λαιμό και εκείνη τη στιγμή κάποιος άλλος φοιτητής προσπάθησε να την υπερασπιστεί και να την απομακρύνει. Τότε οι άγνωστοι στράφηκαν εναντίον του και τον προπηλάκισαν με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο. Επειτα από αυτά η συνέλευση διεκόπη.

Στο ΕΜΠ χθες έγιναν γενικές συνελεύσεις στις σχολές των Μηχανολόγων Μηχανικών και των Τοπογράφων. Και στις δύο σχολές πλειοψήφησε η πρόταση για διήμερη κατάληψη, σήμερα και αύριο. Πρόταση για κατάληψη, με διαφορετικό πλαίσιο αιτημάτων, είχαν κάνει η ΠΚΣ (ΚΚΕ) και η φοιτητική παράταξη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Νέα γενική συνέλευση ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη. Τέλος, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών η συνέλευση δεν έγινε ελλείψει απαρτίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή