Ηρωίνη από Τουρκία σε ρεζέρβα

Ηρωίνη από Τουρκία σε ρεζέρβα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα χρόνο διήρκεσαν οι έρευνες των ανδρών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που οδήγησαν στην εξάρθρωση κυκλώματος, το οποίο εισήγαγε στη χώρα μας από την Τουρκία, μέσω της «κλασικής» οδού του τελωνείου των Κήπων, μεγάλες ποσότητες ηρωίνης. Οπως έγινε γνωστό, εγκέφαλος της σπείρας είναι ο Τούρκος Χασάν Μπαλτά, 45 ετών, ο οποίος στο παρελθόν έχει εκτίσει στην Ελλάδα πολυετείς ποινές για διακίνηση ηρωίνης.

Ειδικότερα, πριν από περίπου ένα χρόνο έφθασαν πληροφορίες στους άνδρες της Ασφάλειας, σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπαλτά, που είχε επιστρέψει και εγκατασταθεί στην Τουρκία, είχε επαναδραστηριοποιηθεί στο εμπόριο ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, κάποιος συνεργάτης του μετέβαινε στην Τουρκία, έπαιρνε από τον Μπαλτά την ηρωίνη και περνούσε στη χώρα μας, έχοντας κρυμμένα τα ναρκωτικά μέσα στο λάστιχο της ρεζέρβας του αυτοκινήτου του. Επειτα από έρευνες και παρακολουθήσεις εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 33χρονος Βάιτ Μεμέτ, γεωργός από τη Ροδόπη. Οι πληροφορίες των αστυνομικών επιβεβαιώθηκαν, καθώς στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 κιλά ηρωίνη. Στη συνέχεια συνελήφθησαν οι Ελεούσα Ξηνταβελώνη, 64 ετών και ο Ιωάννης Κερβής, 47 ετών, τη στιγμή που παραλάμβαναν από τον Μεμέτ από 1,5 κιλό ηρωίνη έκαστος. Από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας εκτιμάται ότι ο Μπαλτά, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Μεμέτ, πρόλαβε και ειδοποίησε κάποιους από τους συνεργούς του να μην πάνε στη συνάντηση που είχε ορισθεί για να παραλάβουν την ηρωίνη. Ετσι, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

Η Ξηνταβελώνη και ο Κερβής είχαν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης για τέτοιες υποθέσεις.

Ο Μπαλτά είχε συλληφθεί το 1988, διότι είχε εισάγει 4 κιλά ηρωίνη μέσω του ποταμού Εβρου και καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης. Το 1994 πήρε άδεια εξόδου από τις φυλακές, την οποία παραβίασε. Λίγο καιρό αργότερα συνελήφθη εκ νέου, έχοντας στην κατοχή του 1,5 κιλό ηρωίνη. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του στον Κορυδαλλό, συνεργαζόταν με σπείρα Ρουμάνων, τους οποίους καθοδηγούσε μέσα σπό τις φυλακές. Η εν λόγω σπείρα έφερε στη χώρα μας συνολικά 22 κιλά ηρωίνη. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο αποφυλακίσθηκε και επέστρεψε στην Τουρκία. Τον περασμένο Μάιο είχε οργανώσει τη μεταφορά 5 κιλών ηρωίνης στην Ελλάδα. Σε βάρος του έχει εκδοθεί και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

– τις συνθήκες υπό τις οποίες έχει τελεστεί το διωκόμενο έγκλημα και η σχέση των ενήλικων συμμετόχων με τον ανήλικο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή