Δωρεά από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα

Δωρεά από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Λιμενικό Σώμα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αντιπροσωπεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) συναντήθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να τους ευχαριστήσει για τη δωρεά –κατόπιν πρωτοβουλίας του– δέκα ταχύπλοων σκαφών Rafnar 1100 Cabin Bulletproof προς το Λιμενικό Σώμα, για την ενίσχυση των περιπολιών στα θαλάσσια σύνορα, ενώ υπογράφηκε η σχετική σύμβαση από τους Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Πλακιωτάκη. Η δωρεά θα γίνει μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ενωσις» και ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα η κίνηση αυτή να βρει μιμητές. «Η δωρεά θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειές μας για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη.

Τα σκάφη αυτά θα είναι ό,τι πιο σύγχρονο θα διαθέτει το Λιμενικό Σώμα, με πλήρη εξοπλισμό, με θερμικές κάμερες και με τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις πλέον αντίξοες συνθήκες», σημείωσε ο πρωθυπουργός για τα ισλανδικής σχεδίασης σκάφη που θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Τα πρώτα πέντε θα παραδοθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2020, ενώ τα επόμενα το πρώτο τρίμηνο του 2021. Παρόντες στη συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, ήταν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Ακης Σκέρτσος και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης. Από την πλευρά της ΕΕΕ παρέστησαν ο πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης και οι Γεώργιος Αγγελόπουλος, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Νικόλαος Λαιμός, Αθανάσιος Μαρτίνος, Κωνσταντίνος Μαρτίνος, Αντώνιος Παπαδημητρίου, Βασίλης Πατέρας, Μελίνα Τραυλού και Μαριέττα Χανδρή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή