Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητή στο ΟΠΑ

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητή στο ΟΠΑ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθημερινά είναι τα προβλήματα έντασης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ, η πρώην ΑΣΟΕΕ), τα οποία προκαλούν εξωπανεπιστημιακοί. Χθες, άγνωστοι αναζήτησαν τον πρύτανη του Ιδρύματος κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκη με απειλητική διάθεση, όπως φάνηκε από τα συνθήματα που άφησαν πίσω τους, ενώ προπηλάκισαν έναν φοιτητή.

Ειδικότερα, λίγο πριν από το μεσημέρι, περίπου 15 με 20 άτομα μπήκαν στο κτίριο με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας σφυριά κατευθύνθηκαν στο γραφείο του πρύτανη στον πρώτο όροφο, ο οποίος ωστόσο εκείνη την ώρα απουσίαζε. Βέβαια, η ομάδα των αγνώστων προκάλεσε πανικό τόσο στους φοιτητές όσο και στο διοικητικό προσωπικό που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πρυτανεία.

Κατά την αποχώρησή τους οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε φοιτητή, χωρίς να έχει γίνει γνωστό για ποιον λόγο, και τον προπηλάκισαν. Ο φοιτητής απομακρύνθηκε αφού χρειάστηκε να μπουν στη μέση οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Παράλληλα, οι άγνωστοι προκάλεσαν και ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος.

Επίσης, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, με απειλητικές αναφορές κατά του πρύτανη, λέγοντας ότι είναι υπεύθυνος για την πρόσφατη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κατειλημμένο κτίριο Βανκούβερ, όπως ονομάζεται, ιδιοκτησίας του ΟΠΑ. Το κτίριο ήταν κατειλημμένο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι του ΟΠΑ συνδέουν τα γεγονότα με τα άτομα αυτά. Αλλωστε, επίσης πρόσφατα, η ΕΛ.ΑΣ. άνοιξε κατειλημμένο «αναρχοαυτόνομο στέκι» στο υπόγειο του ΟΠΑ, από τα ίδια άτομα που «κατείχαν» το κτίριο Βανκούβερ.

Tην ίδια στιγμή, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης άγνωστοι, που φέρονται να είναι φοιτητές του Ιδρύματος, πέταξαν χαρτιά με συνθήματα όπως «Μπάτσοι, Πρυτάνεις, εισαγγελείς, θα μας βρείτε μπροστά σας». Η αντίδραση αποδίδεται σε είδηση ότι από την πρυτανεία δόθηκαν τα σχέδια του Ιδρύματος στην Πυροσβεστική για την περίπτωση κινδύνου. Για το θέμα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Παναγιώτης Τσακαλίδης, δήλωσε (στην ιστοσελίδα esos.gr) ότι «με την Αστυνομία αλλά και με την Πυροσβεστική υπάρχει συνεργασία, όπως και στο παρελθόν, στο πλαίσιο της ασφάλειας του πανεπιστημίου μας, αλλά κατόψεις και σχέδια των κτιρίων, δεν δόθηκαν. Το τελευταίο δεκαήμερο υπήρξε συνεργασία με την αστυνομία, με αφορμή κρούσματα του Ποινικού Δικαίου. Η συνεργασία αυτή δεν έχει καμία σχέση με το κλίμα των τελευταίων ημερών. Την ελευθερία του λόγου το πανεπιστήμιό μας τη διατηρεί και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή