Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ο δεύτερος άνδρας που αγνοείτο από χθες το βράδυ, μετά την ανατροπή ιστιοφόρου στην ανατολική προβλήτα του Αντιρρίου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αντιρρίου κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσαν το Λιμενικό, πυροσβεστικό πλοιάριο από την Πάτρα και άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα τα ξημερώματα είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις και ο άλλος άνδρας που επέβαινε στο ίδιο ιστιοφόρο.

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-1

Στο μεταξύ, μεγάλα προβλήματα προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα την Αττική και στην κυκλοφορία. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι. 

Παράλληλα, συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-2

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί, έως αυτή την ώρα, από την ευρύτερη περιοχή της Κινέττας, 47 κλήσεις, εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι 7 κοπές δένδρων.

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-3

Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν ογκώδη «φερτά» υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε υποδομές, οικίες, επιχειρήσεις και περιουσίες. 

Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου που είχαν διακοπεί από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα εκτελούνται πλέον κανονικά. 

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πειραιώς

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Οδός Πειραιώς, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών.

Κλειστή παραμένει η έξοδος προς Πειραιώς στην οδό Χαμοστέρνας στην δεξιά πλευρά, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι και στη Λεωφόρο Σαλαμίνος από τη Ζωοδόχο Πηγή έως τη λεωφόρο Φανερωμένης.

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-4

Σε ό,τι αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με πλοία κλειστού τύπου, διεξάγονται τα δρομολόγια για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Από το λιμάνι της Ραφήνας το δρομολόγιο για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 5:30 για Μαρμάρι.

Από τις 5 το απόγευμα θα εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων στη πορθμειακή γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Κατερίνη: Προβλήματα στην Πιερία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-5

Προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Πιερία κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Δύο νεκροί και καταστροφές από την κακοκαιρία – Ανοιξε η Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα-6

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικης Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτης Πατσιαλής πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για να απεγκλωβίσουν και να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο Ισπανό ποδηλάτη και τον σκύλο του, που διανυκτέρευαν στα Λείβηθρα Ολύμπου και δεν μπορούσαν να φύγουν από το σημείο, λόγω της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

Επιπρόσθετα, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και των ανέμων που έπνεαν, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στο παραλιακό μέτωπο της Κατερίνης. 

«Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις από Κατερίνη και Λιτόχωρο και προχώρησε σε 4 αντλήσεις υδάτων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάστηκε στο οδικό δίκτυο της παραλίας, καθώς σε κάποια σημεία, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, δεν μπορεί να γίνει η κυκλοφορία των οχημάτων», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Πατσιαλής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή