ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Απάτη με μηνιαίες κάρτες αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δρχ.

«Διαρροή» δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών από τα ταμεία του ερευνά η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Εως τώρα, δύο υπάλληλοι, μία πωλήτρια σε εκδοτήριο και ο υπεύθυνος κεντρικής αποθήκης, φέρονται να έχουν υπεξαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό στήνοντας απάτη με μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, τις οποίες εμφάνιζαν να έχουν επιστραφεί στον Οργανισμό, ενώ στην πραγματικότητα είχαν πωληθεί κανονικά. Οι υπάλληλοι έχουν ήδη τεθεί εκτός υπηρεσίας ενώ έχει συγκροτηθεί και Επιτροπή Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της «διαρροής».

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

Ζητούν τους μισθούς δύο ετών

Απλήρωτοι για περίπου δύο χρόνια βρίσκονται περίπου 9.000 καθηγητές των δημόσιων ΙΕΚ παρότι τα κονδύλια έχουν βρεθεί. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην «K» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών κ. Μιχάλης Κουρουτός, για λόγους γραφειοκρατικούς καθυστερεί η εκταμίευση των 21 δισ. δραχμών τα οποία θα κάλυπταν και ανάγκες μισθοδοσίας. Ο Σύλλογος των εκπαιδευτικών ΙΕΚ δρομολογεί νέες κινητοποιήσεις.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

«Κλειστά» τα περισσότερα λιμάνια

Δεμένα παρέμειναν χθες τα πλοία στα περισσότερα λιμάνια. Από το μεσημέρι απαγορεύθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ανοιχτά παρέμειναν τα πορθμεία Ρίου-Αντιρρίου, Κυλλήνης, Σαλαμίνας-Περάματος και Ηγουμενίτσας.

ΣΠΑΤΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Προσπάθεια δωροδοκίας από Αλβανούς

Με χίλια δολάρια επιχείρησε να δωροδοκήσει αστυνομικό του αεροδρομίου των Σπάτων και υπάλληλο ξένης αεροπορικής εταιρείας ο 39χρονος Αλβανός Σπετίμ Ντόμι, προκειμένου να «διευκολύνουν» τον ομοεθνή του Ντόντα Σόμι να περάσει τους ελέγχους και να ταξιδέψει με προορισμό τον Καναδά. Οι δύο Αλβανοί συνελήφθησαν τη στιγμή που παρέδιδαν στον αστυνομικό φάκελο με τα χρήματα.

ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΠΑΡΜΠΑ – ΡΑΠΤΑΚΗ

Συνεχίζεται το σίριαλ

«Αδιαχώρητο» αναμένεται να δημιουργήσει στα τηλεοπτικά παράθυρα η κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεταξύ της ηθοποιού Βάνας Μπάρμπα και του επιχειρηματία Παντελή Ραπτάκη. Χθες ο κ. Ραπτάκης κατέθεσε νέα μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της ηθοποιού. Αφορμή συνέντευξη που είχε δώσει η κ. Μπάρμπα στην εφημερίδα «Espresso», όπου περιέγραφε τον επιχειρηματία ως «άτομο που έχει καταχραστεί το Ελληνικό Δημόσιο και κυκλοφορούσε ανά τον κόσμο με πλαστό διαβατήριο».

ΚΑΣΤΕΛΛΑ

Μπαλκόνι έπεσε σε περαστικό

Αλλο να σου ‘ρθει κανάτι και άλλο… ολόκληρο μπαλκόνι και μάλιστα μετά του ενοίκου του. Οπως έτυχε χθες το μεσημέρι στον 40χρονο Μάριο Βεκρή, κάτοικο Πειραιά, επάνω στον οποίο κατέρρευσε το μικρό μπαλκόνι πρώτου ορόφου οικίας, επί της συμβολής των οδών Βασ. Παύλου και Μαρουσογιαννάκη στην Καστέλλα, μαζί με τον 19χρονο Παναγιώτη Διασάκο, ο οποίος διακομίσθηκε με θλάση θώρακος στο Ασκληπιείο Βούλας και επέστρεψε σπίτι του μετά την παροχή πρώτων βοηθειών. Πιο άτυχος ήταν ο Βεκρής, που χειρουργήθηκε στο πόδι και παρέμεινε στο νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή