Σύλληψη δύο αστυνομικών στην Κρήτη για μυστηριώδη 3ωρη «εξαφάνιση» κρατούμενου

Σύλληψη δύο αστυνομικών στην Κρήτη για μυστηριώδη 3ωρη «εξαφάνιση» κρατούμενου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν  δύο αστυνομικοί (ένας αστυνόμος Α' και ένας αρχιφύλακας), που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, ύστερα από περιστατικό μυστηριώδους 3ωρης «εξαφάνιση» κρατουμένου. 

Η υπόθεση αφορά σε περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Ενας αστυνόμος Α' –  που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας – πήγε στο Αστυνομικό Μέγαρο στο Ηράκλειο, όπου εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ο αρχιφύλακας.

Ο αστυνόμος ζήτησε από τον αρχιφύλακα να παραλάβει έναν ιδιώτη κρατούμενο, ο οποίος είχε προσαχθεί για υγειονομική παράβαση.  Στη συνέχεια, πήρε τον κρατούμενο και έφυγαν από το κτίριο του Μεγάρου.

Όταν αστυνομικοί δεν έβρισκαν τον κρατούμενο άρχισαν οι έρευνες ωστόσο τρεις ώρες αργότερα ο αστυνόμος Α’ τον επέστρεψε.

Οι δύο αστυνομικοί και ο ιδιώτης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. 

Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, cretapost.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή