Υψηλά επίπεδα βροχής και 3.500 κεραυνοί

Υψηλά επίπεδα βροχής και 3.500 κεραυνοί

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξαν οι ουρανοί σε πολλές περιοχές της χώρας το προηγούμενο διήμερο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Γηρυόνης». Η περιοχή των έντονων βροχοπτώσεων σκέπασε μέρος της Πελοποννήσου, ειδικά την Κορινθία, έπληξε την Αττική (κυρίως τη Δυτική), μεγάλο μέρος του Αιγαίου, τη Μαγνησία, αλλά και μέρος της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Ημαθία, η Χαλκιδική και η Πιερία. Μετά το μεσημέρι, χθες, ο «Γηρυόνης» έδωσε μεγάλους όγκους βροχής στα Δωδεκάνησα και ειδικά στη Ρόδο. Μέχρι τις 19.00 χθες οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Ρόδου 85 χιλιοστά, στον Εμπωνα 153 χιλ., στη Λίνδο 95 χιλ. και στην Καταβιά 39 χιλ. Μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας στο Αιγαίο επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως μέχρι και 8-9 μποφόρ, ενώ στη συνέχεια εξασθένησαν σημαντικά.

Σε αρκετές περιοχές της χώρας έπεσε πολύ νερό, ενώ στη νότια και δυτική χώρα εκδηλώθηκαν καταιγίδες. Μέχρι τις 17.30 της Δευτέρας, η συγκομιδή σε νερό βροχής εντός της ημέρας είχε φτάσει –σύμφωνα με το δίκτυο του ΕΕΑ– τα 136 χιλ. στη Σιμωνόπετρα του Αγίου Ορους, τα 115 χιλ. στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, τα 114 χιλ. στον Αγιο Παύλο Ημαθίας, τα 105 χιλ. στα Ριζώματα, τα 88 χιλ. στο Αμόνι Κορινθίας, τα 81 χιλ. στο Στρατώνι Χαλκιδικής, όπως και στη Νίσυρο.

Υψηλά επίπεδα βροχής και 3.500 κεραυνοί-1

Το νερό που έπεσε χθες, Δευτέρα, ήρθε να προστεθεί σε πολλές περιοχές στις έντονες βροχοπτώσεις της Κυριακής, δυσκολεύοντας την απορρόφηση των υδάτων από το έδαφος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται όροι για πλημμυρικά φαινόμενα. Μέχρι τις 13.30 χθες και για τις προηγούμενες 37 ώρες είχαν πέσει 206 χιλ. βροχής στους Αγ. Θεοδώρους, 168 στο Αμόνι, 135 στη Ζαγορά, 97 στο Περτούλι, 93 στον Αγ. Παύλο Ημαθίας, 84 χιλ. στις Σπέτσες όπως και στη Σιμωνόπετρα, 68 χιλ. στη Λίνδο και 66 χιλ. στην Ικαρία.

Αρκετό νερό έπεσε και στην Αθήνα, τις βραδινές ώρες από Κυριακή προς Δευτέρα και τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα μέχρι τις 8 το πρωί να είχαν πέσει από 25-32 χιλ. στους περισσότερους δήμους του Λεκανοπεδίου.

Για ακόμα μία φορά έντονα ηλεκτρισμένη ήταν η ατμόσφαιρα, καθώς το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του ΕΕΑ «Ζευς» κατέγραψε 3.500 κεραυνούς εντός της ελληνικής επικράτειας, μέχρι τις 14.00 χθες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή