ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Όχι» από τον Δήμο Μυτιλήνης στην δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί

«Όχι» από τον Δήμο Μυτιλήνης στην δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί

Την αντίθεσή του στην δημιουργία της νέας κλειστής δομής που η κυβέρνηση προτίθεται να κατασκευάσει στη Λέσβο, εξέφρασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη που κατέθεσε δικό της ψήφισμα).

Το κλειστό κέντρο στη Λέσβο  θα δημιουργηθεί στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού και, όπως ανακοινώθηκε, θα χωράει από 5.000-7.000 ανθρώπους. Σήμερα στη Μόρια βρίσκονται 15.600 άνθρωποι.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και στη διάρκειά της κυριάρχησαν οι έντονες αντεγκλήσεις, συμμετείχαν εκτός από τους αιρετούς και πολλοί εκπρόσωποι φορέων αλλά και κάτοικοι χωριών στα όρια των οποίων φημολογείται η δημιουργία νέας δομής.

Με το ψήφισμα, εκτός από την αντίθεση «στη δημιουργία επιπλέον δομής στο δήμο Μυτιλήνης», ζητείται «η μαζική αποσυμφόρηση του νησιού, η φιλοξενία αιτούντων άσυλο στη Μόρια στη δυναμικότητα των 2.800 ατόμων, όπως έχει σχεδιαστεί, ο έλεγχος της λειτουργίας των μη κυβερνητικών οργανώσεων και η ενίσχυση με προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας για αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων».

Η αντίθεση του Δήμου Μυτιλήνης στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο νησί ακολουθεί  ανάλογη αντίδραση του Δήμου Σάμου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ