Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)

Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κινέττα φωτογράφισε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέττα από τη μεγάλη πυρκαγιά του περσινού Ιουλίου.

Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)-1

Όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών».

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες των κλιμακίων και των μηχανημάτων για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κινέττα. 

Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)-2

Μηχανήματα της περιφέρειας και του δήμου επιχειρούν συνεχώς για την απομάκρυνση των φερτών υλικών, ενώ κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές σε περιουσίες και οικίες.

Οι πλημμύρες στην Κινέτα από το διάστημα (φωτογραφία)-3

Ως βασικές αίτιες της καταστροφής που συντελέστηκε εντός περίπου 2- 3 ωρών, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούληςανέφερε τον συνδυασμό της ύπαρξης του καμένου – από τον Ιούλιο του 201 – άνωθεν πευκοδάσους, με την ισχυρή βροχόπτωση (150-200 χιλιοστόμετρα που ισοδυναμούν με την ποσότητα στη διάρκεια μισού έτους). Η έλλειψη ριζικού συστήματος στα καμένα όσο και τα κορμοδέματα παρασύρθηκαν από το νερά και την λάσπη φράζοντας τελείως το ρέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή