Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα στις 09:23 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης-1

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος ήταν στα 71 χιλιόμετρα.

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης-2

Ο σεισμός έγινε αισθητός στον Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων, αλλά και στην Αττική και στην Αχαΐα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας κ. Ευ. Λέκκας ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν πάνω στο ελληνικό τόξο και είχε μεγάλο εστιακό βάθος, γεγονός καθησυχαστικό σε ό,τι αφορά τη μετασεισμική ακολουθία. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη βρίσκεται σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια αναφορά για ζημιές, ωστόσο πυροσβεστικά οχήματα, επειδή το επίκεντρο του σεισμού ήταν μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, έχουν σπεύσει σε σημεία της παράκτιας ζώνης» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή