ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: Η αποτέφρωση δεν διαφέρει από την ανακύκλωση

Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: Η αποτέφρωση δεν διαφέρει από την ανακύκλωση

Την αρνητική θέση της Εκκλησίας  για το θέμα της καύσης των νεκρών και της αποτέφρωσης ως μεθόδου ταφής αναπτύσσει η Ιερά Σύνοδος στο φυλλάδιο της «ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ»., το οποίο θα μοιραστεί στους ναούς τις επόμενες ημέρες με ευθύνη των κατά τόπους Μητροπόλεων.

Σύμφωνα με το κείμενο, η αποτέφρωση των νεκρών για την Εκκλησία «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων» καθώς «τα στάδιά της αφορούν στην καύση του νεκρού σώματος και την κονιορτοποίηση του ανθρώπινου σκελετού σε ειδικό μίξερ που μετατρέπει τα οστά σε σκόνη».

Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: Η αποτέφρωση δεν διαφέρει από την ανακύκλωση-1

Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: Η αποτέφρωση δεν διαφέρει από την ανακύκλωση-2

«Τα νεκρά σώματα δεν είναι απορρίμματα! Δεν είναι άχρηστα αντικείμενα, τα οποία πρέπει να παραδοθούν στη φωτιά και στον θρυμματισμό, δηλαδή σε ένα βίαιο αφανισμό» αναφέρει το φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με το φυλλάδιο, «για το ήθος της Εκκλησία μας, αυτή η διαδικασία μηχανικού αφανισμού του σώματος δεν τιμά τον νεκρό. Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ».

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος προειδοποιεί τους πιστούς ότι  όσοι δεν θέλουν να ακολουθήσουν την χριστιανική παράδοση και  επιλέξουν την αποτέφρωση, «δεν θα τύχουν Εξοδίου Ακολουθίας (Κηδείας) από την Εκκλησία». 

Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου: Η αποτέφρωση δεν διαφέρει από την ανακύκλωση-3

 

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το φυλλάδιο