Τραγωδία στο Ιλιον: Καταγγελία για παραμέληση του παιδιού είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τραγωδία στο Ιλιον: Καταγγελία για παραμέληση του παιδιού είχε δεχθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία για συθήκες παραμέλησης εντός της οικογένειας του άτυχου αγοριού, που βρήκε τραγικό θάνατο από ασφυξία στον Ίλιον, ανακοίνωσε ότι είχε δεχθεί στις 4 Σεπτεμβρίου το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το ίδρυμα, αμέσως μετά την ανώνυμη καταγγελία, «ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση, όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού»: 

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων σχετικά με την τραγική ανακοίνωση του θανάτου ενός αγοριού 2,5 ετών στο Ίλιον, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» που αφορούσε σε συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας.

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Για άλλη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά του στις αρμόδιες Εισαγγελικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς, τόσο με τις υπηρεσίες του όσο και με το εξειδικευμένο προσωπικό του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχοντας μεγαλώσει, με σεβασμό και στοργή, περισσότερα από 800 παιδιά θύματα παραμέλησης / κακοποίησης  κι έχοντας αποκτήσει τεράστια εμπειρία στις επιπτώσεις της παραμέλησης / κακοποίησης στην ψυχή ενός παιδιού καλεί τους πολίτες να σπάνε τη σιωπή τους όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιο παιδί κινδυνεύει.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056».

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή