Ανέστειλαν την αποχή τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί

Ανέστειλαν την αποχή τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστολή της αποχής από το εκπαιδευτικό τους έργο για τουλάχιστον 15 ημέρες, αποφάσισαν χθες οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης του συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Η αναστολή αποφασίσθηκε ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γ. Μπαμπινιώτη να έλθει σε επαφή με τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας Αλέκο Παπαδόπουλο και Πέτρο Ευθυμίου καθώς και με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους πανεπιστημιακούς γιατρούς μετά την ψήφιση του νόμου 2889/2001 «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ». Αλλωστε την προηγούμενη εβδομάδα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών απηύθυνε έκκληση προς τους πανεπιστημιακούς γιατρούς να επανέλθουν στα μαθήματά τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο κ. Μπαμπινιώτης ζήτησε χθες από το Δ.Σ. του Συλλόγου αυτή την ιδιότυπη «πίστωση χρόνου».

Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, οι πανεπιστημιακοί δηλώνουν αποφασισμένοι να επανέλθουν στη σκληρή τους στάση, ενδεχόμενο που θα εξετασθεί σε δύο εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι οι πανεπιστημιακοί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την παράταση της αποχής τους από το κλινικό έργο έως την επόμενη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί επίσης σε δύο εβδομάδες.

Πρέπει να σημειωθεί ότι χθες συμπληρώθηκαν σχεδόν πέντε μήνες αποχής των πανεπιστημιακών γιατρών από κάθε διδακτικό ερευνητικό και κλινικό έργο, καθώς διεκδικούν αναστολή των άρθρων του νόμου που αφορούν στις πανεπιστημιακές κλινικές και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, μεταβατικές διατάξεις ως προς τις εργασιακές τους σχέσεις -που αλλάζουν άρδην με τον νέο νόμο- καθώς και προαιρετική ένταξή τους στις διατάξεις του νόμου. Π. Μπ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή