Αντιπολεμικά τα συνθήματα στο Πολυτεχνείο

Αντιπολεμικά τα συνθήματα στο Πολυτεχνείο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορυφώνεται αύριο ο τριήμερος εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι εκδηλώσεις εντός του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν με την ομιλία του πρύτανη του ΕΜΠ κ. Θεμιστοκλή Ξανθόπουλου και του προέδρου του Συλλόγου Αντιστασιακών 1967 – 1974 κ. Μιχάλη Βαρτάνη. Οι θύρες του Πολυτεχνείου θα κλείσουν περί τις 3.30 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία. Χθες, πρώτη μέρα του τριήμερου εορτασμού, το κλίμα στο Πολυτεχνείο ήταν ήρεμο και τα συνθήματα ήταν προσανατολισμένα στα πρόσφατα διεθνή γεγονότα, με έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα. Μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, η Σύγκλητος θα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίασή της.

Την ίδια ώρα σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο επεισοδίων πριν ή κατά τη διάρκεια της πορείας. Παράλληλα, μέτρα λαμβάνει και η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της πορείας. Ειδικότερα, αύριο θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους και κατά μήκος της διαδρομής, που θα ακολουθήσει η πορεία.

Εως τα ξημερώματα της Δευτέρας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, οι οποίες περικλείουν το Πολυτεχνείο. Επίσης, καλούνται οι οδηγοί κατά τη διάρκεια της πορείας να αποφεύγουν να κινούνται ή να σταθμεύουν στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας για την αποτροπή δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Τέλος, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των αστικών λεωφορείων καθώς και των τρόλεϊ.

Στη συνάντηση με τη συγγραφέα Ερση Σωτηροπούλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε στον πρωθυπουργό: «Υφίσταμαι την απειλή του κ. Τατούλη, γιατί δεν έχω απαγορεύσει το βιβλίο της ως πορνογραφικό». Ηταν μια βραδιά με έντονη τη γεύση της ικανοποίησης, κάτι σαν επινίκια. Υπάρχει πάντα η συνέχεια και το μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή