Αστυνομικός προμήθευε μαθήτρια με χασίς

Αστυνομικός προμήθευε μαθήτρια με χασίς

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεχόμενοι σε δύο σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών φέρονται δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ο πρώτος είναι ο προϊστάμενος του τμήματος Αλλοδαπών Ξάνθης και ο δεύτερος αστυνομικός της ομάδας «Ζ» στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Γκουκουλίδης, αντιμετωπίζει την απόταξη από το αστυνομικό σώμα, αλλά και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις για κατοχή, πώληση, διάθεση, αγορά και χρήση ναρκωτικών κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο έτερος, Μιχάλης Λαγός, συνελήφθη με την κατηγορία ότι προμήθευε κάνναβη σε μια 17χρονη μαθήτρια…

Ο Γκουγκουλίδης οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής. Λίγο νωρίτερα στην απολογία του υποστήριξε ότι προόριζε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση. Η υπόθεση ήρθε στο φως από άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, μετά καταγγελία αλλοδαπής φίλης του, ενώ σε έφοδο στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 45 γραμ. κάνναβης. Επίσης, στον τακτικό ανακριτή Ροδόπης οδηγήθηκε χθες και ο φερόμενος ως συνεργός του, Χρ. Λεοντίδης, κάτοικος Κομοτηνής, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία προμήθευε και αγόραζε ναρκωτικά από τον Γκουγκουλίδη.

Μια ανάλογη υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες στην Χαλκίδα. Ο Μιχάλης Λαγός, αστυνομικός της ομάδας «Ζ» της Αμεσης Δράσης Αττικής οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, με την κατηγορία ότι προμήθευε κάνναβη σε μια μαθήτρια. Σύμφωνα με τις αρχές, η 17χρονη, μαθήτρια του Λυκείου Κύμης, είχε συλληφθεί και η ίδια για κατοχή ναρκωτικών και υποστήριξε ότι της τα είχε προμηθεύσει ο Λαγός. Για την επιβεβαίωση των ισχυρισμών της ορίστηκε ραντεβού με τον αστυνομικό, όπου και ο τελευταίος συνελήφθη. Εγινε έρευνα και βρέθηκε… στις σόλες των παπουτσιών του ενάμισι γραμ. κάνναβη, το οποίο ο Λαγός υποστήριξε ότι προόριζε για προσωπική χρήση. Διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Ο κ. Κιλτίδης αναπτύσσοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι πρέπει η σωματική απεξάρτηση να γίνεται τόσο στις ψυχιατρικές κλινικές των δημόσιων νοσοκομείων όσο και σε ιδιωτικές κλινικές πάντα με κάλυψη από την κοινωνική ασφάλιση. Γι’ αυτό το λόγο πρότεινε μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός αυστηρού θεσμικού πλαίσιου ποιοτικού ελέγχου των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενίσχυση του κρατικού φορέα, οικονομική ή φορολογική βοήθεια προς τις μικρές ιδιωτικές κλινικές ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ανταποκριθούν σε αυτόν το ρόλο. Παράλληλα, η περαιτέρω ψυχική-κοινωνική υποστήριξη να γίνεται μέσα από δομές κρατικές όπως π.χ. το ΚΕΘΕΑ, χωρίς να αποκλειστούν και οι ιδιωτικοί φορείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή