Με ευχές και δώρα πήγε ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Με ευχές και δώρα πήγε ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «αυθεντικός» Αγιος Βασίλης, δηλαδή αυτός που ξεκινάει από το μακρινό Ροβανιέμι της Φινλανδίας για να έρθει στη χώρα μας, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή ένα μέρος όπου τον περίμεναν όλοι με μεγάλη ανυπομονησία. Στον σάκο του δεν είχε μόνο δώρα, αλλά κυρίως αισιοδοξία για τα παιδιά που τη χρειάζονται περισσότερο από όλους στον κόσμο: τους λιλιπούτειους ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ». Μόλις πέρασε το κατώφλι, ξεκίνησε μια μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή, που έδωσε σε όλους κουράγιο και χαρά. Ο Αγιος Βασίλης έρχεται κάθε χρόνο να δει τα παιδιά από κοντά. Το 2017, μάλιστα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν φορέσει τις κόκκινες στολές και τα λευκά μούσια, για να μπουν στο νοσοκομείο με σχοινιά από την οροφή!

Με ευχές και δώρα πήγε ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-1

H οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ αναμένει τον Αγιο Βασίλη στο προαύλιο.

Η πρόεδρος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, περίμενε μαζί με το προσωπικό και τους μικρούς ασθενείς στο προαύλιο της Ογκολογικής Μονάδας, για να υποδεχθούν τον Αγιο Βασίλη, ο οποίος εφέτος ήρθε συνοδευόμενος από τον Φινλανδό πρέσβη στη χώρα μας, Γιούχα Πίουκο, και τη σύζυγό του Ρίτα Λάακσο. Ο καιρός δεν ήταν ακριβώς χειμωνιάτικος, αλλά το τεχνητό χιόνι που έπεφτε δημιούργησε κλίμα Χριστουγέννων. Μεγάλο ρόλο όμως έπαιξαν και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη μέσα στο νοσοκομείο.

Με ευχές και δώρα πήγε ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-2

H οικογένεια της ΕΛΠΙΔΑΣ αναμένει τον Αγιο Βασίλη στο προαύλιο.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας, ο πρέσβης της Ουκρανίας, Σεγίι Σουτένκο, η γενική πρόξενος της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Αννα Τισένκο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας, ο ηθοποιός και τομεάρχης Πολιτισμού στην Περιφέρεια Αττικής, Χάρης Ρώμας, καθώς και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Η παρουσία των «Καλλιτεχνών για την ΕΛΠΙΔΑ» Σάκη Ρουβά –ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη– και Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος συνοδευόταν από τη Ζέτα Μακρυπούλια, έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά.

Με ευχές και δώρα πήγε ο Αη Βασίλης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων-3

Τα παιδιά που πάσχουν πήραν χαρά και κουράγιο.

Μικροί και μεγάλοι άναψαν όλοι μαζί το «Δέντρο των Ευχών». Από τα κλαδιά του κρέμονται ευχές για υγεία και αγάπη, που χαρίζουν δύναμη στα παιδιά που νοσηλεύονται και στις οικογένειές τους. Οι μικροί ασθενείς παρουσίασαν με τη σειρά τους μια όμορφη χριστουγεννιάτικη παράσταση, με τραγούδια και ποιήματα. Η επίσκεψη του Αη Βασίλη πραγματοποιήθηκε με τη φροντίδα της κοινωνικής υπηρεσίας του σωματείου ΕΛΠΙΔΑ, υπό την επιμέλεια της υπεύθυνης της κοινωνικής υπηρεσίας και διευθύντριας του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ», Αννας Παναγοπούλου. Μακάρι του χρόνου, όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται να έχουν γίνει καλά και να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή