Εξωση σε «ΚΑΠΗ αλόγων» και μυστηριώδεις θάνατοι

Εξωση σε «ΚΑΠΗ αλόγων» και μυστηριώδεις θάνατοι

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από ωλίγους μήνες, χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το χώρο που τους είχε παραχωρηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας στο Γουδί λόγω έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα, ζητείται επιτακτικά η αποχώρησή τους και από το χώρο που καταλαμβάνουν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ) στην Ανάβυσσο. Πρωταγωνιστής σε μια άνιση μάχη, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αλόγων και Λοιπών Μονοπλων (ΕΛΕΠΑΛΜ), η μοναδική μη κερδοσκοπική οργάνωση στην Ελλάδα με σκοπό την αξιοπρεπή γηροκόμηση των αλόγων που έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, δέχεται κάθε λογής επιθέσεις, τελευταία και υπό τη μορφή καταγγελιών. Αυτό, όμως, λίγο θα απασχολούσε τους ανθρώπους της, εάν, μέσα σε 3 μήνες, δεν «χάνονταν» υπό μυστηριώδεις συνθήκες 19 άλογα, το ένα μετά το άλλο…

Υποψίες

Ενώ, λοιπόν, ο κ. Γιάννης Σέρβος, πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΛΜ, εκφράζει στην «K» τις υποψίες του για παρεμβολή ανθρώπινου παράγοντα στην υπόθεση, ο ΟΔΙΕ εντείνει τις πιέσεις του προκειμένου να εκδιωχθεί η Εταιρεία από την ιδιοκτησία του. «Ζητάμε να φύγει η ΕΛΕΠΑΛΜ από το χώρο μας για πολλούς λόγους», δήλωσε στην «K» ο πρόεδρος του ΟΔΙΕ κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, αναφέροντας, επίσης, ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί άλλος χώρος, ο Οργανισμός θα αναλάβει τη φροντίδα των ζώων.

Καταγγελίες

«Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το χώρο, ενώ έχουν υπάρξει και καταγγελίες από αθλητές και φιλόζωους για ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής». Σε ερώτησή μας, βέβαια, εάν ο ίδιος έχει επισκεφθεί το χώρο για να διαπιστώσει του λόγου το ασφαλές, η απάντηση ήταν αρνητική…

Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να εμπόδισε τον ΟΔΙΕ να καταθέσει στον εισαγγελέα σχετική μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Εταιρείας, βάσει των καταγγελιών που έχουν διατυπωθεί από τρία άτομα που προέρχονται από το χώρο της αθλητικής ιππασίας, αναφέροντας, με λίγα λόγια, ότι τα άλογα σταβλίζονται υπό άθλιες συνθήκες και είναι παραμελημένα.

Η Εταιρεία Προστασίας των Ζώων, λοιπόν, επισκέφθηκε επί τούτου τις εγκαταστάσεις της Αναβύσσου όπου φιλοξενούνται τα άλογα που η ΕΛΕΠΑΛΜ έχει, στην κυριολεξία, περιμαζέψει από κάθε γωνιά της χώρας, συχνά ετοιμοθάνατα. Στο πόρισμά της αναφέρεται ρητά ότι η κατάσταση των εγκαταστάσεων είναι ικανοποιητική, τα άλογα δείχνουν ευχαριστημένα και υγιή και το περιβάλλον καθαρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή