Οξύθυμος ταξιτζής επιτέθηκε σε μητέρα και στο μωρό της

Οξύθυμος ταξιτζής επιτέθηκε σε μητέρα και στο μωρό της

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να είναι κανείς οδηγός ταξί στην Αθήνα, θεωρείται ένα από τα πλέον αγχώδη επαγγέλματα. Οι κυκλοφοριακές συνθήκες, το μποτιλιάρισμα, το νέφος, η οδική συμπεριφορά άλλων οδηγών, οι απαιτήσεις των πελατών… Μια σειρά από παράγοντες που εκνευρίζουν όλους τους οδηγούς, φορτώνουν με άγχος τους επαγγελματίες των δρόμων και, συχνά, τους κάνουν οξύθυμους και νευρικούς. Κάτω από αυτό το πρίσμα μπορεί(;) να εξηγηθεί η συμπεριφορά 59χρονου αυτοκινητιστή, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον πεζής και εκτόνωσε τα νεύρα του κλοτσώντας το καροτσάκι, με το οποίο μετέφερε το παιδί της.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Βύρωνα. Ο οδηγός ταξί Γεώργιος Πρίφτης συναντήθηκε στη συμβολή των οδών Ραιδεστού και Κολοκοτρώνη με την Μαρία Τσαφώνια. Ανάμεσά τους ξεκίνησε έντονη λογομαχία, για την προτεραιότητα. Ο Πρίφτης βγήκε από το ταξί και επιτέθηκε στην 22χρονη γυναίκα. Αρχισε να βρίζει, τη χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια κλότσησε το καροτσάκι του μωρού, το οποίο ανετράπη και το παιδί βρέθηκε κάτω και τραυματίσθηκε ελαφρά. Κατόπιν, επιβιβάσθηκε στο ταξί και απομακρύνθηκε.

Η 22χρονη παρουσιάσθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα και υπέβαλε μήνυση. Το περιστατικό «άρχισε να κυκλοφορεί» και έτσι ο Πρίφτης παρουσιάσθηκε στο Τμήμα και συνελήφθη. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον του δίωξη. Είναι το δεύτερο περιστατικό με πρωταγωνιστή οδηγό ταξί μέσα σε λίγες ημέρες. Το προηγούμενο είχε συμβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου υπεβλήθη μήνυση εναντίον του αυτοκινητιστή κ. Γ. Τυρανίδη, από ζευγάρι Βορειοηπειρωτών, διότι, όπως κατήγγειλαν, τους αποβίβασε από το όχημα, ενώ κατευθύνονταν προς το νοσοκομείο για να γεννήσει η γυναίκα. Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη, ένας 15χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, χτυπημένος από ασυνείδητο οδηγό. Ο δράστης, που οδηγούσε αυτοκίνητο μάρκας Λάντα, παρέσυρε το νεαρό το βράδυ της Πέμπτης και εξαφανίσθηκε.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι μάνατζερ δεν είναι απλώς δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά δημόσιοι λειτουργοί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης με υψηλά καθήκοντα και ευθύνες. Οσον αφορά το ωράριό τους είπε ότι είναι 24ωρης διάρκειας, επισημαίνοντας ότι θα είναι όχι απλά αυστηρός αλλά αμείλικτος σε τυχόν παρεκτροπές. «Ούτε να το σκεφθεί κανείς από εσάς ότι μπήκε στο σύστημα για να αράξει, ότι θα πηγαίνει στο γραφείο του στις 10, έως τις 11 θα κάνει τα τηλεφωνήματα και τις επαφές του, και στις δύο το μεσημέρι θα φεύγει». Και ζήτησε από τους νέους «άρχοντες» των νοσοκομείων να βγουν έξω από το γραφείο τους, να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τα προβλήματα, να εντοπίσουν τις κύριες πηγές ταλαιπωρίας και εκνευρισμού των ασθενών και να λάβουν μέτρα βελτίωσης της κατάστασης. Και συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να εντοπίσουν τις εστίες κατασπατάλησης ή «διαφυγής» πολύτιμων πόρων, να ελέγξουν τη λίστα αναμονής και να αξιοποιήσουν καλύτερα το προσωπικό του νοσοκομείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή