Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

Μήνυση αστυνομικών κατά της Ν. Κασιμάτη

4' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη το μεσημέρι της Πέμπτης το προεδρείο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ για να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της βουλευτού Β' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη, η οποία σε ανάρτησή της είχε κάνει το σχόλιο «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», αναφορά την οποία επιχείρησε μετά τη θύελλα αντιδράσεων να ανασκευάσει, κάνοντας λόγο για «ατυχή αστεϊσμό και αυτονόητη συγγνώμη». 

Η μήνυση θα γίνει αρχικά προφορικά και θα αφορά τα αδικήμα της εξύβρισης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά και γραπτώς. Επιπλέον, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών πρόκειται να στείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα ζητώντας του να προβεί στις ανάλογες ενέργειες. 

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ζήτησε από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει άμεσα για το ολίσθημά της, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Καλούμε την κ. Βουλευτή, έστω και τώρα, να αντιληφθεί το ολίσθημά της και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την αχαρακτήριστη αυτή ενέργειά της. Εάν δεν το πράξει, χωρίς περιστροφές και μισόλογα, ανταποκρινόμενη στο θεσμικό της ρόλο, ως εκπρόσωπος κόμματος εξουσίας, σημαίνει ότι εννοεί την κάθε συκοφαντική της λέξη, οπότε θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, για να προστατεύσουμε την πληγωμένη τιμή και υπόληψη της Ελληνικής Αστυνομίας και του προσωπικού της που εκπροσωπούμε», αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και δηλώνει έκπληκτη για τις αντιδράσεις που εξέφρασαν. Αναφέρει ότι χρησιμοποίησε μια «γνωστή στερεοτυπική φράση, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική κοινωνία, και ειδικότερα στις νεότερες γενιές» που αφορά «θλιβερές, αλλά υπαρκτές, εξαιρέσεις συναδέλφων σας».

Η κ. Κασιμάτη αναφέρει ότι χρησιμοποίησε τη φράση ως μέρος σκωπτικού σχολείου κατά τη διάρκεια άσχετου διαλόγου για άλλο ζήτημα που δεν έχει σχέση με την αστυνομία.

«Αυτό που όμως με λυπεί επίσης, είναι η δυσανάλογη και άδικη αντίδρασή σας εναντίον μου με ηθικοπλαστικούς όρους σχετικά με το επάγγελμά σας, η οποία μάλλον έχει πολιτικά ελατήρια, όταν θα πρέπει να γνωρίζετε από τη θέση σας  πως έχω υπερασπιστεί εμπράκτως τα δίκαια των βιοπαλαιστών αστυνομικών», τονίζει η κ. Κασιμάτη.

Επίσης σε νεότερη δήλωσή της αναφέρει τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή υπογράμμισα ότι η αναφορά μου ήταν ένας αστεϊσμός ατυχής, ένα σκωπτικό σχόλιο με αφορμή μια παντελώς άσχετη συζήτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Και από την πρώτη στιγμή τόνισα, δημόσια και χωρίς περιστροφές, ότι λυπάμαι για την παρερμηνεία. Η συγγνώμη μου λοιπόν είναι ρητή και αυτονόητη. Προφανώς και δεν υιοθετώ το εν λόγω σύνθημα, κάτι που φαίνεται από όλη την πορεία μου στην πολιτική, με δεδομένο τον έμπρακτο σεβασμό μου, και δια του κοινοβουλευτικού μου έργου, στους βιοπαλαιστές αστυνομικούς.

Η ΝΔ σήμερα, το μόνο που επιδιώκει, είναι ένας υποκριτικός και χυδαίος αντιπερισπασμός για το φιάσκο του κ. Μητσοτάκη και του κ. Χρυσοχοΐδη, που κάνουν τα στραβά μάτια σε απαράδεκτες αστυνομικές αυθαιρεσίες και στην "αναγκαστικότητα του ξύλου" μίας μειοψηφίας της ΕΛ.ΑΣ, εκθέτοντας δυστυχώς την μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών που επιτελούν, παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες, καθημερινά το έργο τους».

Επιστολή ΠΟΑΣΥ στον πρόεδρο της Βουλής

Η ΠΟΑΣΥ έστειλε επιστολή και στον πρόεδρο της Βουλής με την οποία τον καλεί να ασκήσει τις προβλεπόμενες πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά η επιστολή

«Ευρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθούμε σε σας, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, και με τη θεσμική μας ιδιότητα να σας ενημερώσουμε ότι η Ομοσπονδία μας, χθες, 11-12-2019, με το υπ’ αριθμ.: 200/4/286 Δελτίο Τύπου της, προέβη στη δημόσια καταγγελία της Βουλευτού Β´ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, κας Νίνας ΚΑΣΙΜΑΤΗ, για όσα απρόκλητα και άστοχα χρησιμοποίησε με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, υιοθετώντας το γνωστό, θλιβερό, συκοφαντικό και εξευτελιστικό για τους αστυνομικούς απολιθωμένο σύνθημα «Μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι».

Επιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε, επίσης, ότι η στάση της κας Βουλευτού έχει ήδη προκαλέσει αισθήματα οργής και αγανάκτησης στις τάξεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, αλλά και γενικότερα στο κοινωνικοπολιτικό μας γίγνεσθαι.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων αυτών, αποτελεί η εδραία μας πεποίθηση ότι επιτέλους επιβάλλεται η άμεση και με τον πλέον επίσημο τρόπο, καταδίκη τέτοιων ανάρμοστων συμπεριφορών, διότι όχι απλώς συντηρούν καταδικαστέα στερεότυπα του παρελθόντος, αλλά κυρίως διότι συνεχίζουν να διχάζουν το λαό μας και να τον αποπροσανατολίζουν από τον δύσκολο αγώνα που δίνει για την επίλυση μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία και το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο εκπροσωπούμε στη συντριπτική του πλειοψηφία, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ασκεί ευόρκως τα καθήκοντά του, καταδεικνύοντας καθημερινά την πίστη και την αφοσίωσή του στην υψηλή αποστολή που του έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία.

Αυτήν την ύψιστη αποστολή και χρέος προς την πατρίδα μας, σας καλούμε να διαφυλάξετε κι εσείς από τη δική σας πλευρά, συμμεριζόμενος, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, την αγωνία και τον προβληματισμό μας, αναφορικά με την αντιδεοντολογική και προσβλητική για το σύνολο του πολιτικού κόσμου, συμπεριφορά της κας Βουλευτού, και η οποία, δυστυχώς, δεν ανακάλεσε καίτοι την είχαμε καλέσει, προτού προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργειά μας.

Τέλος, εν αναμονή των δικών σας ενεργειών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και την όποια άσκηση των εκ του Κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων και του Κώδικα Δεοντολογίας, προβλεπομένων πρωτοβουλιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή